Gemlik’te Rayiçler %200 – 300 arttı

Gemlik Belediyesi tarafından dört yıllık periyotlarla düzenlenen rayiç bedellerindeki artış, tepkilere neden oldu. Konunun tarafları, artışın %200 ve üzeri olmasına anlam veremezken, artış yapılsa da, kademeli olarak yapılması gerektiği üzerinde durdular. Artış miktarının yüksek olduğu ile alakalı tepki, Gemlik Müteahhitler Derneği’nden geldi.

Mahalle Muhtarlarının da tamamının katıldığı ve ‘’Evet’’ oyu verdiği toplantıda, GTSO adına katılan Mehmet Yıldırım’ın ‘’Hayır’’ oyu verdiği ve rayiç bedellerinin artırılmasına şerh koyduğu öğrenildi.

Dernek Başkanı Ömer Uslu; ‘’Rayiç bedellerinin yeniden düzenleneceğini zaten tahmin ediyorduk. Kademeli olarak belli miktarda yükseleceğini beklerken, %200’ün üzerinde artışa anlam veremedik. Artış hem vatandaşlara, hem sektöre zarar verir. Enflasyonun düşük olduğunu söylediğimiz bugünlerde de, bu seviyede bir artışa anlam veremiyoruz. Konuyu yönetim kurulumuzla değerlendireceğiz’’ dedi.

‘’Artış ek vergi ve maliyet getirecek’’

%200 ile %500 arasında değişen rayiç bedellerindeki artışlar, ek vergi yükü getirecek. Aynı oranda vergilerde 2-3 katına katlanırken, inşaat maliyetlerinin yükseleceği ve bunun doğrudan daire fiyatlarına yansıyacağı da öngörülüyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan toplantı ile alakalı şu ana kadar bilgilendirme yapılmazken, konu ile alakalı katılımcılardan sadece birinin itiraz etmesi de akılları karıştırdı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.