Zeytin alanlarının imara açılması söz konusu değil

Gemlik’i yakından ilgilendiren ve değişmesi için Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın da doğrudan müdahil olduğu zeytin kanunu ile alakalı görüşme, düzenleme yapılarak tekrar meclise sunulacak. Hazırlanan önerge, düzenlemelerin yapılması için görüşmeler esnasında geri çekildi.

Çelik; ‘’İmara açılması söz konusu değil’’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise; “Tarım Bakanlığı olarak biz çok net. Zeytin Kurulu kurulması ve Zeytin Kurulu’nun eğer bir zeytin alanı kamu yararı çerçevesinde ortadan kaldırılacaksa iki misli yeni alanın ve zeytinliğin tahsisi şartıyla bu uygulamanın istisnai olarak yapılabileceği noktasındaki görüşümüze Sayın Bakanımız ve Bakanlar Kurulumuz da katıldılar. Komisyondaki tartışmalar, öncesi bir tartışma, komisyon gelişmesi döneminde yani maddelere geçildiği zaman zeytinle ilgili düzenlemenin şekil alacağını, anlattığım şekilde bir noktaya geleceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Kesinlikle imara açılması söz konusu değil” diye konuştu.

‘’Gemlik ibaresi koyulacak mı?’’

Yasa ile alakalı Gemlik’i ilgilendiren asıl bölüm ise Gemlik’e ayrı bir hak tanınıp tanınmayacağı. Yeni imar alanları açmak ve Gemlik’i taşımak adına Gemlik Belediyesi tarafından yapılan projelerin merkezinde zeytin koruma kanunu bulunuyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.