Ambalajları Gemlik Belediyesi toplayacak

Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Artık ambalaj atıklarını da geri dönüşümde kullanacak. Çevreci belediye sloganıyla yapılan çalışmalarda, araç alımı, ekipman ve personel tamamlanırken, start da verildi.

6 adet geri dönüşüm aracı, bir de kontrol aracı ile hizmet verecek olan firma görevine başladı. 6 yıldır Geri dönüşüm konusunda çevreci ve örnek uygulamalar gerçekleştiren Gemlik Belediyesi, Temizlik işleri müdürlüğü ile birlikte çalışacak olan firmanın yeni hizmet araçlarını kamuoyuna tanıttı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli ve Ahmet Avcı, Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk ve Firma İşletme Müdürü Sercan Bıyıklı, yeni geri dönüşüm araçlarını kamuoyuna birlikte tanıttılar. Burada konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Çevreye duyarlı bir belediye olarak geri dönüşüm konusundaki istikrarı devam ettiriyoruz. Atıkları ekonomiye geri kazandıracak projemiz, yeni firma ile devam edecek. Çevre kirliliğini önlemek için bu hizmeti titizlikle sürdürüyoruz. Yüzlerce yıl yok olmayan ve çevreyi kirleten plastik, naylon, cam gibi daha birçok atık, doğada kalmayacak. Enerji tasarrufu ve istihdam sağlanırken, küresel ısınmayı da yavaşlatan bir projeyi devam ettireceğiz. Çevreci belediye olarak hizmet ve yatırımlarımız hız kesmeyecek” dedi.

Gemliklilerin de geri dönüşüm konusunda desteklerini sürdürmesini isteyen Refik Yılmaz, hizmetin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk’te, atıkların kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve ayrılma işinin yanı sıra, atık pil, atık yağ gibi çevreci projelerin de devam ettiğini bildirdi. Ahmet Dedetürk, geri dönüşüm konusunda destek vermek isteyen vatandaşların, 0 224 514 30 07 numaralı telefonu arayabileceklerini açıkladı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.