Gemlik Belediyesine 25 Milyon TL ek ödenek

Gemlik Belediyesi Haziran Ay’ı meclis toplantısı, Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı.

Doğrudan gündem maddelerine geçilen toplantıda, Mehmet Taşpınar ismi, Belediye’ye ek bütçe yapılması ve Gemlik Zeytini festivali gibi, çeşitli dönemlerde gündeme gelen çok sayıda madde görüşüldü.

‘’25 Milyon 830 bin TL ek ödenek’’

Gemlik Belediyesi’nde Gemport hisselerinin satılmasından dolayı alınan 25 milyon 830 Bin TL’lik ek ödenek önerisiyle alakalı MHP Meclis Üyesi Gökhan Küçük, ‘’Bütçe ilk yapıldığından, ‘Gemport’u satmayı düşünüyorsunuz. Bunu bütçeye koymamışsınız. Sonra ek bütçe gerekir’ demiştik. O gün dinlemediniz. Bugün aynı öneriyle karşımızdasınız. Sadece bütçeye uyması adına, bazı kalemlerde anlamsız artışlar olmuş. Biz bu nedenle ret oyu vereceğiz’’ dedi.

Ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Galip Gür ise; ‘’Ek ödenek olur, ek bütçe olmaz. 2016’da 11 milyon olan temizlik bütçesi bugün 15 milyon TL. Bizler de önceden öngörülmesi gerektiğinden ret oyu kullanacağız’’ dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ‘’Ek bütçenin iki ana sebebi var. Biri toplu konutların 5 ve 6’ncı etaplarının ihalesinin yapılacağı, ikincisi de Karacali, Kumla ve Narlı kıyı kenar netleşmesi için imar durumu beklemesidir. Bütçeyi bunlara kullanacağız’’ dedi. Öneri CHP ve MHP’nin ret oyuna karşı, oy çokluğu ile kabul edildi.

‘’Festival oybirliği ile’’

Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi tarafından düzenlenen Gemlik Zeytini Festivali ile alakalı konu da oybirliği ile kabul edildi. CHP ve MHP planlama aşamasında da, çalışma grubuna dahil olmayı talep etti.

‘’Taşpınar’ın adı başka yere’’

Geçtiğimiz ay kaybettiğimiz, müzik öğretmeni ve Şef Mehmet Taşpınar’ın adının Manastır’da bulunan Kültür Merkezi’ne verilmesi önerilmişti. Konu ile alakalı açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kültür Merkezine Yunus Emre Kültür Merkezi tabelasının asıldığını belirtti. Konu ile alakalı söz alan CHP Grup Sözcüsü Özgür Aksoy; ‘’Bu tarz konuların meclisten geçmesi gerekirdi. Meclise sormadan isim verilemezdi’’ dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; Manastır’a Yunus Emre Kültür Merkezi adı verilmesi, Mehmet Taşpınar adının da başka bir merkeze verilmesini önerdi. Öneri MHP ve CHP’nin ret oyuna karşı, AKP oylarıyla kabul edildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.