Cami deniz kumundan yapılmış

Gemlik Uludağ Üniversitesinin giriş bölümünde bulunan eski Sunğipek Camiinin, sağlam olmadığı gerekçesiyle yıkımı sonrasında ortaya çıkan manzara ‘’Allah korumuş’’ dedirtti. Caminin betonu, elle parçalanacak duruma gelmiş.

Gemlik Belediyesi ve Cami Yaptırma Derneği tarafından yıkılıp, yeniden yapılması planlanan Camiinin yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, temel aksanı ve beton bloklarında beton yerine dolgu malzeme, deniz kumu, midye kabukları ve çürümüş, korozyona uğramış demirleri görünce şaşkına uğradı. “Sunğipek Camiini Allah Korumuş” diyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Deprem testlerinde cami, çürük çıkınca yıkım kararı almıştık. Ancak ibadethanenin bile deniz kumu ile yapılmış olması bizleri hayretler içinde bıraktı. Kirişlere, temel aksanına, beton bloklarına baktığımızda çürümüş korozyona uğramış demirleri, deniz kumunu ve hatta midye kabuklarını bile görebiliyoruz. Sunğipek Camiinin faciaya sebebiyet vermeden yıkılıp, yenisini yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Gemlik’te kentsel dönüşümü sürdüreceklerini vurgulayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Lisesi, Emniyet Müdürlüğü Lojmanları ve Emniyet Müdürlüğü Binası, Adliye Lojmanları ve Adliye binası ile başlayan kamu kurum ve kuruluşlarında çürük binaların yıkım çalışmalarını okullar, sağlık ocakları ve camiler nezdinde devam ettirdiklerini açıkladı.“Çocuklarımızı güvenli, sağlıklı ve modern okullarda eğitim ve öğretime göndereceğiz. Kamu Kurum ve kuruluş binaları ile birlikte ibadethanelerimiz de sağlam ve modern olacak. Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki kentsel dönüşümü, ilçenin her bölgesinde devam ettireceğiz” diye konuştu.

Deniz kumu ile yapılmış camide 34 yıl boyunca ibadet yapılmış olmasının şaşkınlığını yaşadığını dile getiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kentsel Dönüşüm Müzesi çalışmalarını da başlatarak, korozyona uğramış çürümüş demirli beton blokların, midye kabuklu, deniz kumlu yapılaşmanın gelecek nesillere de aktarılması için bu çalışmayı yapacaklarını sözlerine ekledi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.