Gemlik’te Madde Bağımlılığı eğitimi sürüyor

Gemlik’te okulların rehber öğretmenlerine yönelik düzenlenen, ‘’Madde Bağımlılığı Eğitimi’’ sertifikaları Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Çelik’in de katıldığı programda verildi.

Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında yapılan eğitim programında sertifika törenine katılan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Dünyada, uyuşturucu ile alakalı sorunlar gün geçtikçe büyüyor. Bizler, bir yandan belediyenin rutin işlerine devam ederken, diğer yandan sosyal belediyeciliği de esas alan çalışmalar yapıyoruz.

‘’Metruk binalardan Gemlik’i kurtarıyoruz’’

Gemlik’te Belediye olarak uyuşturucu ile mücadelemiz, kullanan ve satan isimlerin kullandığı metruk binaları yıkarak, barınmaların önüne geçtik. Benzer yerler bulunmayınca da, istedikleri ortamı bulamadılar.

Kent Konseyimizle beraber çalışmalar da sürdürüyoruz. Bir yandan da katılım sağlanarak tiyatro ve benzeri etkinlikler de yapılıyor. Gemlik bu anlamda, Türkiye’nin pek çok yerinden daha gayretli bir ilçe. Okullarda da bilinçlendirme ve erken uyarı öğretmenlerden, öncelikle de rehber öğretmenlerden geçer. Sizlerin ilerleyen dönemde bu savaşta bize katkı sağlayacağınızı, bu kursun da bu anlamda etkili olacağını düşünüyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.