Yıldız; bir tek sorun zeytinlik mi kaldı?

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız,  ülke gündemi hakkında açıklamalarda bulunurken, zeytin kanunu ve Gemlik’in ilgilendiren bölümleri hakkında açıklama yaptı.

Yıldız, ülke ve dünya gündemine hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, Batman’da öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın şehit düşmesinin Türkiye’yi hüzne boğduğunu belirterek, aynı gün şehit edilen iki askere ve Yalçın’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diledi. Zeytinliklerin imara açılmasına yönelik girişimlere tepki gösteren Yıldız, “Bu tasarıdan biz de endişeliyiz. Türkiye sanayi tesisleriyle doldu da bir tek zeytinlikler mi kaldı. Endişemiz, şimdi de bin yıllık zeytin bahçelerinin beton çılgınlığına yenilmesidir. İstanbul’dan sonra, Ege’nin, Akdeniz’in, Marmara’nın da siluetinin değişmesidir.” dedi.

Şehit sayısının her geçen gün arttığını anlatan Yıldız, “PKK terörünün ilk ortaya çıktığı 1984’de şehit sayımız 26 idi. Şimdi neredeyse, bir ayda bu kadar şehit verir hale geldik. Biliyorsunuz, 7 Haziran seçimleriyle birlikte çözüm süreci buzdolabına konulmuştu. Peki, sonuç ne? 7 Haziran’dan sonraki ilk yılda verdiğimiz şehit sayısı 532. 2016 yılında verdiğimiz toplam şehit sayısı 564, şehit ateşi düşen il sayısı 76.” diye konuştu.
Önemli değerlendirmelerde bulunan Yıldız, İslam coğrafyasında yaşanan sorunları çözümü için D-8’in canlandırılması gerektiğini kaydetti. Bölgenin en sıcak gündem maddesi olan Katar Krizi’nin son bulması için Malezya’da konferans düzenlenmesi çağrısında bulunan Yıldız, “Bizim diyalogla, konuşarak çözemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Ne yazık ki, bu güne kadar çözümü hep yanlış yerlerde aradık. Bu sefer çözümü G-8’in Cenevresi’nde değil de, gelin D-8’in Malezya’sında arayalım. İnanın birçok şey değişecektir.” diye konuştu.

MEZHEP FARKLILIKLARINI KAŞIYORLAR

Son günlerin diğer önemli gündem maddesi ‘Katar Krizi’ ile ilgili de görüş bildiren Yıldız, tüm İslam coğrafyasının kirli bir planın parçası haline getirildiğini söyledi. Bölgemiz mezhep farklılıkları üzerinden bir Şii-Sünni savaşının içine çekilmeye çalışılıyor. Katar gerilimi bunun son örneği olarak gündeme oturdu. Bu suni gerilimin bölgemizi yeniden dizayn etmek isteyen mihraklar tarafından meydana getirildiğinin hala farkına varamadık.” dedi.

22 ÜLKENİN SINIRLARINI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR!

Batılı devletlerin İslam coğrafyasını parçalamak için yaptıkları BOP haritalarının ortada olduğunu işaret eden Yıldız, 22 ülkenin sınırlarını değiştirmek istiyorlar. Nasıl yapacaklar. Bir yerde Şii-Sünni-Dürzî diye bölecekler. Diğer yerde Kürt-Türk diye. Bir başka yerde Arap Acem. Bu oyunlara artık düşmemeliyiz. Bölge ülkeleri olarak her zamankinden daha sakin olmalı, daha sağduyulu hareket etmeliyiz.” diye konuştu.
İSLAM ÂLEMİNİN ÇÖZÜM PLATFORMU D-8’DİR!

İslam âleminin birlik ve kurtuluşu yönünde önemli bir adım olan D-8’in 20’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla konuşan Yıldız, yaşanan son gelişmelerin D-8’in İslam alemi için ne denli önemli bir platform olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.

“KATAR’DA ATILACAK YANLIŞ BİR ADIM BU YÜZYILIN KERBELASI OLUR”

Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgenin mezhep farklılıkları üzerinden bir Şii-Sünni savaşının içine çekilmeye çalışıldığını belirten Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bölge ülkeleri olarak her zamankinden daha sakin olmalı, daha sağduyulu hareket etmeliyiz. Her şey artık çok açık. Bu bölgede yaşayan bütün ülkeler, hepimiz, tehdit altındayız. Bizleri en modern silahlarla donatanlar, sadece bizleri birbirimize kırdırmak istiyorlar. Yani bizleri birer taşeron olarak görüyorlar ve kullanmak için çalışıyorlar. Katar’da atılacak yanlış bir adım bu yüzyılın Kerbelası olur. Hiç kimse bunun vebalini ödeyemez, hesabını veremez. Samimi olarak inanıyoruz ki bu konuda Türkiye’ye tarihi bir görev düşmektedir. Türkiye bu krizin çözümünde arabuluculuk yapabilecek en önemli ülkedir. Tansiyonun düşmesi için devreye girmeli ve sağlıklı bir müzakere ortamının oluşması için çalışmalıdır.”

“ENDİŞEMİZ, ZEYTİN BAHÇELERİNİN BETOL ÇILGINLIĞINA YENİLMESİDİR”

Zeytinlik alanlarının imara açılaması tartışmalarını eleştiren Yıldız, Türkiye’de 750 bin zeytin üreticisinin 170 milyon zeytin ağacı olduğunu vurguladı. Yıldız, “İnşallah milyonlarca insanı ilgilendiren bir konu 11 kişinin insafına bırakılmaz. Çünkü bu tasarıdan biz de endişeliyiz. Türkiye sanayi tesisleriyle doldu da bir tek zeytinlikler mi kaldı. Endişemiz, şimdi de bin yıllık zeytin bahçelerinin beton çılgınlığına yenilmesidir. İstanbul’dan sonra, Ege’nin, Akdeniz’in, Marmara’nın da siluetinin değişmesidir. İnşallah böyle olmaz. İnşallah biz yanılırız.” diye konuştu.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.