Asım Kocabıyık Camii resmi açılışı yapıldı

 

Gemlik’te Borusan Holding tarafından, Borusan Holding Kurucu Başkanı Merhum Asım Kocabıyık adına yaptırılan, Gemlik Merkez Asım Kocabıyık Camii’nin resmi  açılışı yapıldı. Açılışa Asım Kocabıyık’ın eşi de katıldı.

‘’Asım Kocabıyık’ın Eşi de açılışa katıldı’’

Açılış programına Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Gemlik’te faaliyet gösteren, oda, dernek, kurum ve STK başkan ve temsilcileri katıldı. Borusan Grubundan da Asım Kocabıyık’ın eşi Nurhan Kocabıyık, Borusan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu ve holding yöneticileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program, Kuran-ı Kerim okunması ile devam etti.  Kuran’ı Kerim tilavetini Eminönü Camii İmam Hatibi, 2015 dünya Kuran Okuma Yarışması birincisi Ferruh Muştier okudu.

Demircioğlu; ‘’İki dünyaya birbirine karıştırmamalıyız’’

Konuşmalar bölümündeyse ilk sözü Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu aldı. Demircioğlu; ‘’Bugün kurucu başkanımızın başlattığı caminin sembolik açılışını gerçekleştiriyoruz. Kocabıyık’ın inanç dünyası anlamlıydı. İki dünya var. Biri yaşadığımız dünya. Bunun gerçek olup olmadığını bilmiyoruz. Diğeri de inanç dünyamız. İki dünyayı birbirine karıştırmamalıyız. Eğer karışırsa, fizikteki madde ve anti madde çarpışmasına benzer ve patlama olur. Daha önce yaşanan 100 yıl savaşlar, haçlı seferler, tapınak şövalyeleri, Taliban, daeş ve 15 Temmuz’da yaşanan gibi.

Kocabıyık’dan aldığımız eğitimde İslam dininin beş önemli öğretisi olduğunu biliriz.

1 – vicdan sahibi olmak. 2- Kul hakkı yememek. 3 – Ahlaklı ve dürüst olmak. 4- Çalışmak. 5 Yardım etmek. Biz inanırız ki, bunları yaparsak, doğru Müslüman oluruz’’ dedi.

Yılmaz; ‘’Cami 15 Temmuz’un sembol camisi olmuştur’’

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Asım Bey, Gemlik’e önemli katkılar yaptı. Üniversite, okul, kültür merkezi ve saymakla bitmeyecek çok şey. Gemlik ile alakalı neye ihtiyaç olsa, Borusan karşılıksız kabul etti. Asım Kocabıyık’a Cuma ve Bayram namazlarında, Gemlik Çarşı Camiinin halini gösterdiğimizde, camiyi yapmayı istedi. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Mekanı cennet olsun’’ dedi. Yılmaz sözlerinin sonunda 15 Temmuz’un ilk saatlerinde, Gemlik Asım Kocabıyık Camii mahyasından ‘’Darbeye Hayır, Demokrasiye Evet’’ yazısının yayınlandığını hatırlatarak, caminin 15 Temmuz sembollerinden olduğunun altını çizdi.

Konuşmalar sonrasında Gemlik Belediyesi tarafından, Asım Kocabıyık’ın eşi Nurhan Kocabıyık ve Borusan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu hediyeler takdim edildi. Son olarak ailenin de katılımıyla cami açılış kurdelesi kesildi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.