Stardale Gemlik’te batmak üzere

Bir yıldır Gemlik’te sahipsiz dolaşan ve tehlike saçan Kongo bandıralı gemi, sağ tarafından su almaya başladı. Geminin yakın zamanda batma riski bulunurken, Körfeze hasar verip vermeyeceği üzerinde araştırma yapılması bekleniyor.

Bilindiği gibi ‘Stardale’ adlı kuru yük gemisi, hukuki işlemler nedeniyle sefere çıkmasına izin verilmemesinden dolayı geçen 2016 yılı haziran ayından bu yana Gemlik Körfezi’nde demirli bulunuyor. Personelinin de terk ettiği geminin, şiddetli fırtınalarda zaman zaman sürüklenerek tehlike saçtığı dile getirilmişti.

‘’Bir yıl önce geldi’’

Kongo Cumhuriyeti bayraklı bin 836 grostonluk 85 metre uzunluğunda 15 metre genişliğindeki ‘Stardale’ adlı kuru yük gemisi geçen haziran ayında Gemlik Körfezi’ne geldi. Satış işlemlerindeki anlaşmazlık nedeniyle geminin sefere çıkmasına izin verilmedi. Bunun üzerine ‘Stardale’deki görevliler körfez açıklarında demirledi. Sürecin uzaması üzerine personeli de ayrılan geminin şiddetli fırtınalarda sürüklenmesinin tehlikeye yol açtığı bildirildi. Kısa süre önce sürüklenerek Armutlu açıklarına kadar giden gemi, daha sonra römorkörlerle çekilerek liman açıklarına getirildi. Uzun zamandır aynı yerinde bekliyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.