Borusan’dan Gemlik’te 6000 kişilik iftar

BORUSAN KURUCUSU ASIM KOCABIYIK’A VEFATININ 5. YILINDA ANMA TÖRENİ

Borusan, Kurucusu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık’ı vefatının 5. yılında,  Gemlik Asım Kocabıyık Camii’nin açılışıyla andı. Gemlik Asım Kocabıyık Camii, Gemlik’in en büyük camisi olarak ibadete açıldı. Geleneksel iftar programı ise uluslar arası şöhrete sahip Mercan Dede’nin katılımıyla düzenlendi. 

 Borusan’ın katkılarıyla yapılan Gemlik Asım Kocabıyık Camii, 16 Haziran Cuma günü Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu ve Gemlik halkının da katılımıyla ibadete açıldı. Gemlik Asım Kocabıyık Camii 3.400 metrekarelik alanın 900 metrekaresine inşa edilen 1.500 kişilik kapasitesiyle Gemlik’in en büyük camii olma özelliğini taşıyor.

Caminin açılışı nedeni ile kısa bir konuşma yapan Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu, “Gemlik, Borusan’ın kalbinin attığı yerdir. Bu camiyi, adını taşıdığı onursal ve kurucu başkanımız merhum Asım Kocabıyık’ın vefatının beşinci yılında Gemliklilerin hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Geleneksel iftar yapıldı

Borusan’ın her yıl Gemlik Belediyesi işbirliği ile düzenlediği geleneksel halk iftarı İskele Meydanı’nda Mercan Dede konseriyle başladı. İftar programına katılanlar Mercan Dede’nin müziğini ilgiyle izledi. Program, iftar yemeğinden sonra Tuğçe Pala konseriyle devam etti. Halk iftarına yaklaşık 6000 kişi katıldı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.