Gemlik Kurşunlu’da baz istasyonu isyanı

Gemlik’in Kurşunlu Mahallesinde Stadyum yanında, soyunma odalarının yapılması planlanan bölgede bir firmanın baz istasyonu kurmak için inşaat çalışmalarına başlaması tepki ile karşılandı.

Hem stadyumun yanında, hem de caminin yakınında kurulması planlanan baz istasyonu ile alakalı Kurşunlu Muhtarı Hüseyin Ormancılar kendilerine sorulmadığını, Büyükşehir Belediyesi komisyon kararına göre izin aldıklarını belirtti.

‘’Gemlik Belediyesi’nin haberi yok. Yapı kaçak mı?’’

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli ile görüşen Ormancılar; ‘’Ben konuyu Belediye Başkan Yardımcısına sordum, yeşil alanda izin verilemeyeceğini, yapı varsa da kaçak olacağını söyledi. Biz Kurşunlu sakinlerine sorulmadan, çocuklarımızın top oynayacağı, yaşlılarımızın ibadet edeceği yere yaptırmak istemiyoruz’’ dedi.

‘’Cami cemaatinden sert tepki’’

Öğlen namazından çıkan Kurşunlu Camii Cemaati de, olayın yaşandığı yere gelerek firma görevlilerine tepki gösterdiler. Özellikle yaşlı vatandaşların tepkileri dikkat çekti. Baz istasyonunun kalıbının yapılacağı tahtayı yıkan Kurşunlulular, Baz İstasyonunun demir iskeletini de devirdi.

‘’Yargıya baş vuracaklar’’

Olay yerine Jandarma ekiplerinin gelmesi ile ortam biraz da olsa yumuşarken, Kurşunlu sakinleri, böyle bir yerde baz istasyonuna izin vermeyeceklerini yinelediler. Kurşunlu sakinleri Gemlik Adliyesine gelerek yürütmeyi durdurma başvurusu da yaptılar.

HABERİN VİDEOSU




Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.