İtfaiye gelmeyince vatandaş kendini riske attı

Gemlik’te gece 03.30 sıralarında Gemlik Ilıca Caddesi arasında bulunan Ergen Sokakta yaşanan olay, sokak sakinlerinin itfaiyeye tepkisine neden oldu.

Gece 03.30’da Ergen Sokakta bulunan bir işletmenin çatı bölümüne sıkışan kedi ile alakalı vatandaşlar Gemlik İtfaiyesini aradı. İddiaya göre telefona çıkan nöbetçi ‘’bu saatte görevlimi riske sokamam’’ şeklinde cevap verdi.

İtfaiye memuru, ‘’Saat sabahın dört’ü’’

Meclis üyelerinden birinin olayı duyarak Gemlik itfaiyesini araması da sonucu değiştirmedi. Meclis üyesinin iddiasına göre bu defa memur ‘’Saat sabahın dört’ü’’ diye karşılık verdi. İtfaiye Müdürlüğüne giden meclis üyesi de, memuru gelmeye ikna edemedi. ‘’Bizim yapacak bir şeyimiz yok, zaten kedi kaçar’’ sözleriyle cevap veren memura meclis üyesi ‘’Sen gel görevini yap, o yine kaçsın. Yapmadan neden hüküm veriyorsun’’ çıkışına da kayıtsız kalarak, iki ihbara da karşılık vermeyen memur, olay yerine de ekip göndermedi.

‘’Vatandaş çatıya çıktı’’

Görevinin sadece yangından ibaret olduğunu düşünen itfaiye personelinin olay yerine gitmemesi sonrasında, sokakta yaşayan bir genç, kendini riske atmak pahasına koruma olmadan iş yerinin çatısına çıkarak kediyi kurtardı. Kediyi kurtaran genç ”Hayvanların canı yok mu?” diye isyan ederken, sokak sakinleri, durumdan şikayetçi olacaklarını dile getirdiler. İtfaiyenin benzer ihbarlara sürekli aynı üslupla cevap verip vermediği de merak konusu oldu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.