Yıldırım Gemlik Belediyesini hedef aldı 

Gemlik Belediyesi usulsüz karar alıyor

Gemport A.Ş. yönetim kurulu başkanı, Yılport Holding Yöneticisi Mehmet Yıldırım, son dönemde yapmış olduğu açıklamalarla Gemlik Belediyesini hedef alıyor. Son açıklamasında Gemlik Belediyesini meclisten hukuksuz karar çıkarmakla suçlayan Yıldırım; ‘’ Gemlik’te yaşanan tüm bu yasa tanımazlığa dur diyeceğiz’’ dedi.

Gemlik Belediye meclisinnin aldığı ve imar planlarına işlenen yanıcı ve patlayıcı madde üretimi ve depolanmasının verilen Danıştay kararıyla önü açılmış oldu.

BELEDİYEYİ HEDEF ALDI

Konu ile alakalı açıklama yapan Mehmet Yıldırım; ‘’ Gemlik Belediye meclisi 2013 yılında aldığı ilçe sınırları içinde yer alan mevcut sanayi ve depolama alanlarında ilave kömür, kurşun, krom, çinko, amonyak, nitrik asit bunun gibi maddeler ile yanıcı, parlayıcı, boğucu ve patlayıcı cinsten madenlerin depolanması, işletilmesi, üretim ve satışının yapılamayacağı konusunda karar aldı. Bu karar Büyükşehir Belediyesi’nce de 1/5000 ölçekli imar planlarına plan notu olarak işlenmişti. Biz bu durum karşısında açmış olduğumuz dava Bursa 2.idare mahkemesince hukuka ve kamu yararına uygun bulunmadığı gerekçesiyle  ve 22 Kasım 2015 tarihinde iptal edildi. Gemlik Belediyesi durumu Danıştay’a temyiz etti. Danıştay’da Bursa 2.idare mahkemesinin kararını hukuka uygun bularak 19 Nisan 2017 tarihinde aynen onayladı ve yerel mahkemeye ile taraflara kararı bildirdi. Bu durum karşısında Bursa Büyükşehir Belediyesi 1/5000 lik plan notlarında düzenleme yaparak gerekli düzeltmeyi gerçekleştirdi. Ancak aradan geçen 60 günü geçen süreye rağmen Gemlik Belediyesi 1/1000’lik planlardaki değişiklikleri halen yapmıyor. Yapmadığı gibi iptal edilen meclis kararına rağmen sanayici üzerinde hukuksuz olarak korku salmaya deva ediyor” dedi.

Mehmet Yıldırım, “Gemlik belediyesinin bu uygulamasının sadece tek bir dava ile olmadığını, alınan birçok mahkeme kararını uygulamadığı gibi, Belediye meclisinde de hukuksuz kararlar alarak bunları uygulama yoluna gittiğini” söyledi. Yıldırım,”Gemlik Ticaret ve Sanayi odası başkanvekili olarak, odanın görevlendirmesi ile rayiç bedel tespit komisyonu toplantılarına katıldığını belirterek, burada da bir hukuksuzluk örneği yaşandığı gördük. Yasa gereği komisyonda yer alması gereken bir çok üyenin katılmadığı toplantıda alınan kararlar sanki tam teşekküllü toplantı yapılmış gibi imza altına alındı. Bu duruma yaptığımız itiraz sonrası yeni bir tutanak tutuldu. Buna da Gemlik sanayicisi, esnafı ve halkına karşı duymuş olduğum sorumluluklarım gereği imza atmadım. Bu durumu oda yönetimine sunarak, % 500-600’leri bulan emlak rayiç bedeli artışlarına karşı dava açtık” şeklinde konuştu.

Gemlik Gübre Sanayi ve Gemport yönetim kurulu üyesi Mehmet Yıldırım, “Gemlik Belediyesi sahibi olduğumuz şirketlerle uğraşarak şahsımı da yıldırmak için ciddi bir uğraş veriyor. Gemlik Belediye meclisinde kanuna ve yasalara uymayan yönetmeliklerden uzak usulsüz kararlar alınıyor. Almış oldukları bu kararları da memurlara talimat vererek uygulatmak için baskı kuruyorlar. Bizde şirket yönetimi olarak bundan sonra tüm bu hukuksuzluğa dur diyeceğiz. Bunu tüm Gemlik halkı için, sanayicisi, esnafı ve halkı için yapacağız. Gemlik Belediyesinin aldığı hukuka uymayan usulsüz kararlarını yargıya taşıyacağız. Alınan bu kararları baskı yolu ile uygulamaya kalkışanları da Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunarak, Gemlik’te yaşanan tüm bu yasa tanımazlığa dur diyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.