Ahmet Davutoğlu’ndan Gemlik’e ziyaret

Ahmet Davutoğlu’ndan Gemlik ziyaretinde dikkat çeken söz. ”Sorarlarsa Muratobalı Davutların Ahmet dersiniz.”

Eski Başbakan, Eski Dış İşleri Bakanı ve aynı zamanda Ak Parti Milletvekili Ahmet Davutoğlu, çocukluğunun bir bölümünün geçtiği ve çok sayıda akrabasının da bulunduğu Gemlik’in Muratoba Mahallesini ziyaret etti.

Muratoba’da bir süre zaman geçiren Davutoğlu’na Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, İl Başkanı Cemalettin Torun, il yönetimi ve ilçe yönetiminden isimler de eşlik etti. Muhtar Hüseyin Sukuşu ve köylüler tarafından ağırlanan Davutoğlu, Muratoba ile alakalı sorunları da dinledi.

Öğlen öncesinde vatandaşla bir araya gelen Davutoğlu; ‘’Muratoba bizim için önemli yer. Babamız tatil dönemlerimizde de buraya getirirdi. Kendimizi hep Muratobalı bildik. Sonunda ‘Oba’ olan yerler, devlet kuran, obadan devlete, oradan nizam ı alem e uzanan atalarımızın mirasçılarıdır.

Bursa’nın her yerini seviyorum. Muratoba’yı da ayrı tutuyorum. Benim için Konya’daki evim neyse, Muratoba’daki akrabalarımın evleri aynıdır. Köyün boşalmasından şikayet var. Gençler köyde durmalı. Hiçbir dönemde, bu dönemki kadar kooperatiflere destek ve hibe verilmedi. Bu dönem değerlendirilmeli ve tarımda atılım yapılmalı.

Gemlik zeytinin markasıdır. Bizler de evimizde ve çevremizde Gemlik zeytini kullanıyoruz. Muratoba’nın kirazı ve şeftalisi de öyle önemli markadır. Daha çok tarım yapmalıyız’’ dedi. Davutoğlu sözlerinin sonunda ise görmediklerine selam söylerken ‘’Muratobalı Ahmet dersiniz’’ şeklinde konuştu. Davutoğlu, Muratoba sonrasında Türkiye Cumhuriyet 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın anıtının bulunduğu Umurbey’e de giderek, Bayar’a dua etti.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.