Bakanlık Gemlik’te FETÖ okullarını araştırıyor

Gemlik’te ruhsatsız çalışmasına göz yumulan Fetö Dershaneleri konusu, devletin dikkatinden kaçmadı. Konuyla alakalı Milli Eğitim soruşturuluyor.

15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında, Gemlik’te de yapılan incelemelerde ruhsatsız olarak işletildiği ve haklarında herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenilen FETÖ dershaneleri ile alakalı, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından inceleme başlatıldı.

İki Milli Eğitim müfettişi tarafından yürütülen soruşturmada,  faaliyet gösteren okullara kimlerin göz yumduğu, neden işlem yapılmadığı yönünde incelemeler yapılırken, Valilikten gelen kapatma kararının 15 Temmuz dönemine kadar neden uygulanmadığı da araştırılıyor.

İlk incelemeler sonrası konuyla alakalı çeşitli mercilerden bilgiler alan müfettişler, ruhsatsız çalışmasına göz yumanlarla alakalı Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından herhangi bir idari soruşturma açılıp açılmadığını da inceleyecek.

‘’Nasıl görülmedi?’’

Gemlik’in en merkezi caddelerinden olan Dereboyu arasında ve gayet işlek noktada bulunan iki dershanenin ruhsatsız çalışmasına rağmen fark edilememesi merak konusu olmuştu. 15 Temmuz’un hemen sonrasında mühürlenen dershanelerin kadrosunda da önemli sayıda eğitmen FETÖ / PDY üyesi olmaktan tutuklandı veya gözaltına alındı. Konuyla alakalı Milli Eğitimde ruhsatsız çalışmasına göz yumulması ile alakalı herhangi bir soruşturmanın da başlatılmadığı öğrenildi.

‘’Valiliğin kararı neden uygulanmadı?’’

Konuyla alakalı en dikkat çeken detay ise, 15 Temmuz’dan iki ay önce Bursa Valiliği tarafından ruhsatsız dershanelerin kapatma kararı çıkmasına ve Gemlik’e iletilmesine rağmen, kararın işleme konulmaması oldu.

‘’FETÖ dershanelerinin afişleri devlet okullarına asıldı’’

2016 yılı içerisinde, FETÖ’ye yakın olduğu bilinen kurumların afişleri, pek çok okulda, müdürlerin bilgisi dâhilinde asıldı. Afişlerin asılması ile alakalı da herhangi bir işlemin yapılmadığı öğrenildi.

Bakanlığa intikal eden konu ile alakalı sonucun yakın zamanda açıklanması bekleniyor

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.