Bursa Barosu, konferans salonuna “Av. Özgür Aksoy” adını verdi

Bursa Barosu Yönetim Kurulu, 4 Temmuz 2017 tarihinde Gemlik’te uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Av. Özgür Aksoy’un hatırasını yaşatmak için, adını, Baro’nun, Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’ndeki konferans salonuna verdi.

Bursa Barosu Yönetim Kurulu “4 Temmuz 2017 günü görevi nedeniyle hunharca katledilen görev şehidi Av. Özgür Aksoy’un aziz hatırasını yaşatmak adına isminin BAOB Hizmet Birimi’nde bulunan Adli Yardım Merkezindeki konferans salonuna verilmesine, yine aynı birimde adına bir anı köşesi oluşturulmasına” karar verdi.

Bursa Barosu ayrıca, şiir ve tiyatro tutkusu nedeniyle Av. Özgür Aksoy adına bir şiir yarışması düzenleyecek, yarışmanın ödül töreni ise 5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında yapılacak.

Av. Özgür Aksoy’un öldürülmesinden hareketle, benzer şekilde görevini yaparken ve görevi nedeniyle öldürülen tüm avukatların yasal mirasçılarının şehitlere sağlanan tüm imkanlardan faydalanabilmesi ve şehit unvanı alabilmeleri için yasal düzenleme yapılması için girişimde bulunulmasına da karar verildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.