Gemlik Körfezi sunta ile kaplandı

Gemlik’in turistik bölgelerinden olan Gemsaz Mahallesinde denize girmek isteyenler sürprizle karşılaştı. Deniz sunta parçalarıyla doluydu.

‘’Gemiden dökülmüş’’

Gemlik’te limanlar bölgesinde bulunan gemiden döküldüğü belirtilen suntalar, işlenmiş olması ve inceliği denizin üst zeminini tamamen kapatmasını sağladı. Vatandaşlar, yaşanan olay nedeniyle denizden faydalanamadı.

NS Spirit isimli Moldova bayraklı gemiden dökülen suntaların, Roda Limanından geminin çıkışı sonrasında kontrolün kaybedilmesinden dolayı döküldüğü öğrenildi. Gemi ülkemizden  yurt dışına ihraç edilecek suntaları taşıyordu.

‘’Tehlike arz ediyor’’

Deniz zemininde bulunan suntalar hem denize girenler için, hem de amatör balıkçılar için önemli anlamda tehlike arz ediyor. Aynı zamanda denizde yaşayan canlılar için de önemli handikap oluşturuyorlar. Bilindiği gibi Gemsaz bölgesi, Gemlik’in Körfezinin deniz yaşamındaki en önemli noktalarından biri.

‘’Liman Başkanlığı duruma el koydu’’

Suntaların temizlenmesi ve güvenliğin alınması ile alakalı Gemlik Liman Başkanlığı devreye girdi. Geminin sigortası tarafından sağlanan personel, Gemlik Belediyesi ve Burulaş personeliyle temizlik çalışmaları başlatılırken, geminin personeli de çalışmalara katıldı. Süpürge vasıtasıyla da çalışmalar sürdürüldü. Yoğunluğun olduğu bölgenin ise Gemsaz’da bulunan iki liman arası olduğu kaydedildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.