Marmara Bölge Toplantısı TOBB’da Gerçekleştirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Marmara Bölge Toplantısı TOBB salonunda gerçekleştirildi. Gemlik’ten toplantıya GTSO Genel Sekreteri Agah Arda katıldı. Toplantı süresince Gemlik Ticaret ve Sanayi odasının faaliyetleri ve Gemlik’in ekonomik dinamikleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bölge Toplantıları, Marmara Bölgesi ile tamamlandı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, istişarelerde bulunmak için biraraya geldiklerini vurgularken, oda ve borsaların, üyelerine yaptıkları hizmetler konusunda bilgilendirmelerde bulunmalarını ve iş dünyasının bu imkanlardan yararlanmasını istedi.

Toplantıda makroekonomideki durum, son 6 ayda hükümetten talep edilenler, hayata geçen düzenlemeler ile meclis üyelerinden gelen cevaplarla anket sonuçlarının değerlendirmesi gibi konularda geniş sunumlar yapıldı.

Dünya ekonomilerin büyüme yolunda olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu özellikle krizden bu yana ilk defa Avrupa’nın da önemli büyüme sağladığını anlattı. Bu büyüme eğilimlerinin ticareti artırma ve yeni yatırımlar için önemli fırsatlar doğurabileceğini bildiren Hisarcıklıoğlu, Türkiye ekonomisindeki yüzde 5’lik büyümenin de sevindirici ve ümit verici olduğunu kaydetti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, büyümenin önümüzdeki diğer çeyrek dilimlerde de devam edeceğine inandıklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu oda ve borsaların taleplerinin hükümet tarafından dikkate alınarak hayata geçirildiğinden bahsederken, alınan bu ekonomik tedbirlerin olumlu etkilerinin görülmeye başladığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a istihdam konusunda bir söz verdiklerini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, 1 yılda 1,5 milyon kişiye istihdam sağlamayı hedef koyarken, 6 ayda 1 milyon 200 bin istihdam rakamına ulaştıklarının altını çizdi

????????????????????????????????????

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.