Belediye Meclisi Özgür Aksoy’u andı

Gemlik Belediye Meclisi Temmuz ay’ı ilk toplantısı, Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Meclis Üyesi Av. Özgür Aksoy’un vefatı nedeniyle geçtiğimiz hafta ertelenen toplantı, Özgür Aksoy’u anarak başladı.

‘’Masasına karanfil bıraktılar’’

Gemlik Belediye Meclis Üyeleri, salona Özgür Aksoy’un fotoğrafı arkasından ellerinde karanfillerle girdiler. Meclis üyeleri, Gemlik Belediyesi Müdürleri ve Gemlik Belediyesi Personeli, rahmetli Özgür Aksoy’un sandalyesine fotoğrafını koydular. Arından Aksoy’un masasına karanfil bırakıldı. Duygusal anlara sahne olan meclis başlangıcında, Aksoy’un ruhuna Fatiha okundu. Ardından da bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

‘’Aksoy ile alakalı konuşmalar’’

Meclis öncesinde Özgür Aksoy ile alakalı konuşmalar yapılırken, ilk sözü Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz aldı. Yılmaz, ‘’bu toplantıyı açmak, gerçekten çok zor. Hunharca hayattan koparılan meslektaşımız, aynı zamanda Gemlik Belediye Meclisinin değerli bir üyesi olan arkadaşımız artık yok.  Kardeşimizin yokluğuna alışmak zor olacak. Saldırının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Özgür Bey’i hepimiz tanıyoruz. Allah ailesine, yakınları ve Gemlik halkına sabır versin. Benzer şeyler yaşanmamasını Allah’tan niyaz ediyoruz’’ dedi.

Ak Parti adına söz alan ErcanBarutçuoğlu; ‘’görev yaptığımız dönemden önce tanıyıp sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Siyaseti ilkeli ve halkın menfaatine yönelik yapan bir insandı. Özgür Bey, hem Gemlik Belediyemiz için, hem de Gemlik için önemli bir kayıptır’’ şeklinde konuştu.

MHP Grup Sözcüsü Osman Doğan; ‘’Toplumun cinnet halini bir kez daha görmüş olduk. Özgür, evladına doyamadan hayata gözlerini yumdu. Toplumu ayrıştırmanın sonuçlarından birini en acı şekilde yaşadık. Bunlar Gemik’te sık tekrar etmesin, gereğini yapalım, tarih de tekerrürden ibaret olmasın’’ dedi.

CHP adına söz alan Emir Birgün ise; ‘’Özgür Aksoy’un söz aldığı kürsüde konuşmak kolay değil. İyi bir sözcüydü. Hedefleri vardı ve daha iyi yerlerde de olacaktı. İlçe Başkanımız Mehmet Uğur Sertaslan, sosyal medyada yayınladığı mesajda, çok güzel özetlemiştir. Bu sözleri Özgür Aksoy okusa, pür dikkat dinlerdik’’ diyerek Sertaslan’ın mesajını okudu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.