Gemlik Zeytinine AB Projesi

 

Ege Zeytinyağı İhracatçılar Birliği Gemlik Ticaret Borsası ile toplantı düzenlediler. Gemlik Ticaret Borsası Salonunda yapılan toplantıda, zeytin ve zeytinyağı ile alakalı ortak konular değerlendirildi.

Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda, Gemlik Belediyesi adına Başkanvekili Ercan Berutçuoğlu, Gemlik Borsa Meclis Başkanı Mustafa Doğan, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er ve zeytin ticareti yapan vatandaşlar katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan Özden Çakır; ‘’geçtiğimiz yıl dünya genelinde zeytin ihracatı 9,5 milyar dolar. Türkiye ancak bunun %1’ini yapabiliş. Zeytinimizin genelini iç piyasaya verdiğimizden, dövizdeki dalgalanma bizleri doğrudan etkiliyor. Gemlik Kaymakamlığı ve Ziraat Odasıyla ortak proje yapacağız. Avrupa Birliği projemizde, Avrupa’nın ağız tadına uygun zeytin üreceğiz’’ dedi.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er ise; ‘’Farklı bölgelerde toplantı yapma kararı aldık. Buna da Gemlik ile başladık. Zeytinyağı ihracatında %401 artış sağladık. Değiştirilmek istenen Zeytin kanununun geneline karşıyız. Gemlik’in özel durumu varsa lokal bir kolaylık sağlanmalı. Yasanın genelindeki değişiklik, önemli ölçüde zarar demektir. Sahte ürünlerle alakalı önemli sorunlarımız var. Bunlara daha ciddi yaptırımlar uygulanmalı’’ dedi. Toplantı Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği sunumu ile son buldu.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.