Işık’tan 15 Temmuz açıklaması

Gemlik Ak Parti İlçe başkanı Zafer Işık yaptığı yazılı basın açıklaması ile 15 Temmuz’un önemini anlattı.

Işık açıklamasında; “Hain darbe teşebbüsü üzerinden tam bir yıl geçti. 15 Temmuzda bu milletin yazdığı destanı unutmadık ve unutturmayacağız. Bu hainlere karşı 15 Temmuz gecesi  gece her yaştan, kadın erkek demeden siyasi düşüncesi dünya görüşü ne olursa olsun insanımız demokrasiye ve ülkesine sahip çıkmak için sokağa çıktı. Kişilerin olduğu gibi milletlerin de karakteri vardır.  Türk Milleti karakteri gereği tarihin hiçbir döneminde hainlere, işgalcilere geçit vermemiştir. Gerektiğinde  bu uğurda canını feda etmiştir. Türk milletinin bu yüksek karakterini yüzyıllara uzanan destansı tarihimizde çok kez görmüşüzdür. İşte bunların sonuncusu, 15 Temmuz 2016’da tüm dünyaya millet olma dersini verdiğimiz Demokrasi Zaferi’mizdir” dedi.

Işık; “Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti‘nin içte ve dışta bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz diken hain çetelerin bir temmuz gecesinde yapmaya çalıştığı kalkışmayı, sokaklara dökülen genç yaşlı, kadın erkek, Türk milletinden milyonların yüreği ve ölüme bir gül bahçesine girercesine koşarak  bastırdığı bir destandır 15 Temmuz.

Birileri 15 Temmuz’u itibarsızlaştırma gayreti içeresine girmişlerdir. Ne kadar perdelenmek, itibarsızlaştırılmak istense de 15 Temmuz’un önemi, kıymeti ve 15 Temmuz gecesi bu milletin nasıl bir destan yazdığını unutmadık, unutturmayacağız. Birilerinin 15 Temmuz’u itibarsızlaştırmasına müsaade etmeyeceğiz. ‘Kontrollü darbe’, ‘Başarısızlığa mahkum edilmiş darbe’ gibi ifadeler üzerinden 15 Temmuz’un birileri tarafından bölünmesine, perdelenmesine, itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceğiz.”

Bu nedenle tüm ülkede olduğu gibi Gemlik’te de 15 Temmuzu ve şehitlerimizi bir kısım etkinliklerle anacağız.11 temmuz sabahı Asım Kocabıyık Camisinde buluşarak bu etkinlikleri başlattık. Şehitlerimiz için kuran okundu ve dua edildi.16 temmuz sabahına kadar da bu etkinlikler devam edecek.

O gece 249 şehit verdik. Onlar 15 Temmuz gecesi ölmediler, tam tersi bu milletin bağrında ölümsüzleştiler. O gece minarelerden okunan salalar bir ölümün değil bir milletin ayağa kalkışını ve ölümsüzlüğe yürüyüşünün habercisiydi.     Bu vesile ile 15 Temmuzda bu vatan için canını feda eden şehitlerimize bir kez da yüce Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.