Kumla’ya 112 aracı alınacak

Gemlik Belediye Meclisi Temmuz Ay’ı ilk toplantısı Gemlik Belediye Meclisi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Mecliste görüşülen önemli maddeler arasında, Küçük Kumla’ya 112 aracının alınması da vardı.
Raporlar öncesinde önerilirken bazıları doğrudan görüşüldü. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün, kadro iptal-ihdas işlemi ile ilgili yazısı. Oybirliği ile onaylandı. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kadrosu, Muhtarlar ve Halklar İlişkiler Müdürlüğü kadrosuna aktarıldı.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, Türkiye Gençlik Vakfı Gemlik Temsilciliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gemlik Belediyesi ve İlçe Müftülüğü ile işbirliği protokolü imzalanması için, Belediye Başkan’ına yetki verilmesi ile ilgili yazısı da doğrudan görüşüldü. CHP adına söz alan Emir Birgün; ‘’bu tarz çalışmaların diyanet ile yapılması daha doğru olurdu. Bu nedenle ret vereceğiz’’ dedi. Osman Doğan ise sivil bir derneğin öncü olmasına karşı olduklarından MHP grubunun ret vereceğini açıkladı. Öneri MHP ve CHP oylarına karşı Ak Parti oylarıyla kabul edildi.
Umurbey Mahallesine ek otobüs seferi koyulması, Gemlik merkezinde bulunan durakların düzene girmesiyle alakalı öneriler de gündeme alınarak burulaş a gönderildi.
Kumla’da yapılacak olan çalışmalarla alakalı da bilgi verilirken Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Kumla’da üç ayrı taş parke ekibimiz çalışıyor. Ayrıca otobüs güzergahının bulunduğu bölgeyi de tamamen asfalt kaplıyoruz’’ dedi.
Son olarak doğrudan onaylanan önerideyse, Gemlik’te yaz döneminde artan nüfustan dolayı Kumla ve çevresinde 112 ekiplerinin artırılması önerildi. Gemlik Belediyesi tarafından 112 ambulansına uygun araç alınacak.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.