Gemtaş şirketinde aile saadeti

MHP Gemlik’ten şok Gemtaş açıklaması

 

Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Teşkilatı, Gemlik Belediyesi iştiraki olan Gemtaş Şirketi ile alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu. AK Partili bir meclis üyesi ve üç başkan yardımcısının yıllık 200 Bin TL üzerinde maaş ve huzur hakkı aldığını belirten MHP’liler, şirketin de 340 Bin TL zararda olduğunu, ifade etti. En dikkat çeken açıklama ise Gülşen Uslu’nun dayısına teknik eleman maaşı olarak verilen rakam oldu.

MHP Gemlik İlçe Teşkilatı Binasında düzenlenen basın açıklaması, İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz tarafından okundu. Açıklama şu şekilde; ‘’Bugün burada basın açıklamasını yapıyor olmamızın sebebi, Gemlik Belediyesi yönetimince, usulsüzce kurulan ve adeta bir aile saadetini andıran, GEMTAŞ isimli Belediye ait Şirketin hangi amaca hizmet ettiğini kıymetli hemşerilerimizle paylaşmak içindir.

Belediyelerin Şirket kurabilmesi İçişleri Bakanlığının iznine tabidir.Ancak Mevcut Belediye yönetimi, bu yasal engeli aşmak için oldukça çaba sarf etmiştir. İlk olarak  K.O.Z.A İnşaat Petrol Ürünleri Gıda Nakliye Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adı altında faaliyet yürüten Firmaya 03.03.2015 tarihinde ticari ünvanını değiştirerek GEMTAŞ Gemlik İnşaat Taahhüt ve Anonim Şirketi ünvanı aldırtılmıştır. Devamında da, bu şirket 28.04.2015 günü Gemlik Belediyesince devralınıştır.

GEMLİK BELEDİYESİ ŞİRKETE 1 MİLYON TL AKTARDI

Gemlik Belediyesi devralındığında 50.000,00TL olan şirket sermayesi, Gemlik Belediye Meclisindeki CHP ve MHP gruplarının ret oyuna rağmen AKP’li üyelerin kabulüyle Gemlik Belediyesi kasasından 1 Milyon TL sermaye artırımı yapılarak, şirket sermayesi 1 Milyon 50 Bin TL olmuştur. Ve bu tarihten sonra AİLE SAADETİ başlamıştır…

Şirketin 2016 yılı Mali Bilançosu incelendiğinde, Şirketin yaklaşık 340.000,00 TL zarar ettiği saptanmıştır. Bu şirket ne olmuştur da bu kadar zarar etmiştir!!!

Ailenin kıymetli fertleri 2016 yılında şirkete kiralamış oldukları araç için 10.000,00TL kira bedeli ödemiştir.

114 BİN TL PERSONEL GİDERİ

Belediyenin birçok gayrimenkulü olmasına rağmen, Şirket adına ofis kiralama ihtiyacına düşmüşler, 45 Bin TL yıllık kira maliyeti ve bu da yetmezmiş gibi lükse kaçan deklarasyona 45 Bin TL ödeme yapmışlardır. Yine bu ofise 26 Bin TL Bilgisayar ve 20 Bin TL büro malzemesi olmak üzere toplam 46 Bin TL masraf yapılmıştır. Ayrıca bu ihtişamlı ofisteki personel için toplam 114 Bin TL gidere katlanılmıştır.

Hadi diyelim bütün bunlar yapıldı, peki Şirketteki AKP’lilerin pozisyonları ve elde ettikleri menfaatler nasıl izah edilecektir?

4 KİŞİYE 204 BİN TL

Bu şirketin 4 kişilik yönetim kurulu üyelerinin şirketteki görevleri ve gelirleri oldukça manidardır.  Bu isimlerden Şirket Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda AKP Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Sn.Gülşen Uslu aylık brüt 8.253,00TL,

Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı ve aynı zamanda ithal Belediye Başkan Yardımıcımız Sn.Kadir Erol aylık brüt 2.374,00TL,

Yönetim Kurulu üyeleri ve aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcıları Sn.Vedat Büyükgölcigezli ile Sn.Ahmet Avcı ayrı ayrı aylık brüt 1.780’er TL huzur hakkı adı altında ücret almaktadırlar.

Bu isimlerin söz konusu Şirkete yıllık yaklaşık 204 Bin TL mali külfetleri olduğu görülmektedir.  Görünen o dur ki; Belediye bütçesinden aktarılan 1 Milyon TL’nin yaklaşık 4’te 1 huzur hakkı adı altında AKP’li meclis üyesi ve Başkan Yardımcılarına verilmektedir.

Bu Şirketin, mali müşavirlik hizmetleri kim tarafından yürütülmektedir? Şirket Yönetimindeki arkadaşları telâşe sokmadan cevaplayalım: AKP Gemlik İlçe Başkanvekili Mali Müşavir Sn. Murat Yavuz…

GÜLŞEN USLU’NUN DAYISINA UÇUK MAAŞ

Peki, Şirket çalışanlarından, yaklaşık 8 Bin TL brüt maaş alan Ali Yiğit; mimar mıdır, inşaat mühendisi midir,  ya da tek özelliği Yönetim Kurulu Başkanı Gülşen Uslu’nun akrabası olması mıdır?

Huzur hakkı adı altında alınan bu 204 Bin TL ve beraberinde ailenin diğer üyelerine sağlanan kazançlar; Gemlikte kimlere huzur, kimlere huzursuzluk vermektedir?

Bu şirket aile saadetine, önümüzdeki yerel seçimlere kadar böyle devam ettiği sürece yaklaşık 1 Milyon 500 Bin TL’lik fatura Gemliliklere kesilecektir.

Oysaki; Biz Gemlik’iz… Büyük bir aileyiz… Bu fatura bedeli ile binlerce yardıma muhtaç öğrencilere kıyafet temini ve burs imkânı sunulabilir, Gemlik’in her köşesinde uyuşturucu krizlerine giren ve heba olup giden gençlerimizi gerçek manada rehabilite edecek projeler gerçekleştirilebiliriz… Ezcümle, Gemlik’imiz bu imkânları küçük bir aile saadetine değil tüm hemşerilerimizin hizmetinde kullanabilir.

Son sözümüz hemşerilerimize… Gemlik Belediyesi Yönetiminin har vurup harman savurduğu paranıza sahip çıkın!

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.