Gemlik’te Engelsiz Halay

Bursa Zihinsel Engelliler Derneğine bağlı eğitim kurumunda öğrenim gören özel öğrenciler, Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle sosyal hayatın içinde yer alıyor.

Gemlik Belediye Meclisinden alınan karar kapsamında desteklenen dernek bünyesinde eğitim gören öğrenciler, son olarak Gemlik Belediyesi organizasyonuyla piknikte bir araya geldiler. Haydariye Dedelik Mevkii Piknik alanında düzenlenen etkinliğe Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Dernek Başkanı aynı zamanda da meclis üyesi Ersin Kahraman ve özel öğrencilerin aileleri katıldı.

‘’Halay ilgi çekti’’

Özel öğrencilerle Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın öncülük ettiği halay, beklenenden uzun sürdü. Özel öğrenciler Refik Yılmaz’ı halayda bırakmak istemezken, Belediye Başkanı da öğrencileri kırmadı ve çocuklar yorulana kadar halaya devam etti.

Etkinlikte konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Kapanmak üzere olan ve ciddi miktarda borcu olan kurumu belediye olarak sahiplendik. O gün itibariyle kurumun geldiği nokta, hem aileleri, hem de bizleri mutlu etti. Gördüğümüz her aileden hayır dualarını alıyoruz. Bu konuda duyarlı olan Gemlik Belediye Meclisimize de ne kadar teşekkür etsek azdır.

İnancımız gereği, bizler ihtiyacı olana yardımı kendimize düstur edinmeliyiz. Özel çocuklarımızın ailelerinin neler yaşadıklarını, ne zorluklardan geçtiklerini anlamak zor değil. Bunlara az da olsa katkı sağlamak ise Belediyecilik öncesinde insanlık görevimizdir.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.