Refik Yılmaz’dan MHP’ye cevap

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, MHP’lilerin GEMTAŞ iftiralarına sert yanıt verdi. MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz ve yönetim kurulu üyeleriyle MHP’li Belediye Meclis üyelerinin yaptığı basın toplantısında ortaya attıkları iddiaları şiddetle kınadığını dile getiren Refik Yılmaz, “Emekler karşılığında alınan ücretlerin eleştirilmesi ve bu ücretlerin çarpıtılmasını kınıyorum. Hiçbir daire satılmadan GEMTAŞ zarar etti demek ahlaka sığmaz, çamur atalım, tutarsa tutar muhalefeti doğru şeyler değil” dedi. GEMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Partili Belediye Meclis üyesi Gülşen Uslu ile yanında çalışan teknikerlerin eleştirildiği basın toplantısında ortaya atılan iddiaları yersiz ve saçma olarak nitelendiren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gülşen Uslu’nun inşaat mühendisi olduğunu da anımsatarak, “Gülşen hanım işini gücünü bırakıp bizimle çalışmaya başladı. Gülşen Uslu, serbest mühendislik bürosunu kapatıp, tasfiye ederek, bizimle çalışmaya başladı. Serbest çalışsa bizden aldığı maaşın iki üç katını kazanırdı. Emeklerin karşılığında alınan ücretlerin eleştirilmesi ve çarpıtılmasını kınıyorum” dedi. Şirketin Muhasebecisi Murat Yavuz’un aylık bin liraya çalıştığını, Gülşen Uslu’nun maaşının da 6 bin lira olduğunu kaydeden Refik Yılmaz, İnşaat Meclisi MHP’li Meclis üyesi Osman Doğan ve Mali Müşavir MHP’li Emrah Keskinden’e de “Hodri Meydan” dedi.

“Gülşen Uslu gibi, kendi iş yerlerinizi kapatın, aynı maaşla gelin sizleri GEMTAŞ’ta işe başlatalım, var mısınız? Buyurun bekliyoruz. Siz de işyerinizi kapatın gelin, aynı fiyata hizmet üretin” diyen Refik Yılmaz, Belediye iştiraki GEMTAŞ’ın yaptığı çalışmaları anlattı. Aynı zamanda Belediye Etüt Proje Birimi yönetimini de üstlenen Gülşen Uslu yönetimindeki kadronun 970 konutlu toplu konut projesini tamamladığını, Çamlık Mevki yanındaki takas yoluyla verilecek binaların projesini ve inşaatını bitirmek üzere olduğunu söyledi. Bu ekibin ayrıca, Endüstri Meslek Lisesi yeni binasının projesini, Ziraat Odası yeni binası projesini, Cihatlı, Manastır, Hisartepe, Sağlık Ocakları projelerini, Ata Mahallesi, Kurtul ve Engürücük Mahalle Konakları projelerini yaptığını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Aile Saadeti diye bir şey yok. Külfetini hep birlikte çekiyoruz. Daha birçok projeyi bu arkadaşlarımız yapıyor. Emeğe saygıyı esirgememek gerek. Hiç birimiz faydalanmaya gelmedik. Faydalı işler yapmak için geldik. Çalışan çabalayan insanları iftiralarla yıpratmak etik değil” diye konuştu. 970 konutlu Cihatlı Toplu Konut Projesi için İstanbullu bir firmanın 980 bin lira proje bedeli istediğine dikkat çeken Refik Yılmaz, “Gülşen Uslu’nun 14 yıllık maaşından fazla bir teklifti bu. Biz tek kalemde bile ne kadar kâr yapıyoruz, ortada” dedi. 2016 yılında kurulan şirketin, demirbaş, beton, kalıp, demir malzemeleri için harcama yapıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Çamlık konutları satışı ve takası sonrasında şirketin yılsonu itibariyle 400 bin lira kâra geçeceğini açıkladı. Şirketin kuruluşunda her siyasi partiden yönetim kuruluna üye verilmesini istediklerini de hatırlatan Refik Yılmaz, bunun kabul edilmediğini de anımsatarak, “Külfeti de cefayı da birlikte çekelim. Bu nimet olarak görüyorsanız, aile saadeti olarak görüyorsanız, siz de özel büronuzu tasfiye edin, gelin birlikte hizmet edelim, nimetse  siz de faydalanın. ” dedi. Seçimler yaklaştıkça yapılan hizmetleri gölgelemek için muhalefetin iftira dolu siyasetini kınadığını bir kez daha anlatan Refik Yılmaz, “6-7 yıl önce asrın yolsuzluğu yapıldı. Buna ses çıkarmayan MHP, alın teri ile emeği ile çalışanların maaşları üzerinden yaygara koparıyor. Şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

Partizanlık yapmadıklarına da dikkat çeken Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kentsel Dönüşüm kırsal planlama çalışmalarını CHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi eski grup sözcüsüne yaptırdıklarını hatırlatarak, “Alın teriyle çalışıp, hizmet üretiyorsa, maaşların iftiralarla gündeme gelmesi uygun değildir. Bizim sadece hizmetle işimiz var. Seçim öncesinde de ortaya böyle akıl almaz iftiralar atıldı. Benim arsa, arazi topladığım yazıldı çizildi konuşuldu. Yine Hodri Meydan dedik, ispatlamayan namerttir dedik. Sadece benim değil, ailemin, akrabalarımın, yakınlarımın araştırılmasını istedik. Hiçbir şey çıkmadı. Yine iftiralarla karşımıza gelmeyin. Henüz tek bir daire bile satmamış şirketin zarar ettiğini nasıl iddia edersiniz? Çamur atmak, çamur atalım izi kalsın, iftira atalım demek, siyaset midir” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı’da, Gülşen Uslu, Tekniker Ali Yiğit ve personel maaşlarını Belediye Teknik ekibi maaşlarıyla eş zamanlı olarak bordrolarıyla birlikte kamuoyuna açıkladı. Şirket kurmadıklarını, kurulmuş olan şirketi bağış yoluyla aldıklarını anımsatan Ahmet Avcı, Gülşen Uslu’nun maaşının net 6 bin lira olduğunu, Ali Yiğit’in maaşının da 4 bin lira olduğunu söyledi. Belediyede çalışan, mimar, mühendis ve tekniker maaşları ile GEMTAŞ çalışanlarının maaşlarının aynı olduğunu bildiren Ahmet Avcı, Mesai ücretlerinin abartılarak basın toplantılarına malzeme yapıldığını vurguladı. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, “Bu kadar yoğun çalışan insanlara maaş, mesai verilmesin mi? Siz ne istiyorsunuz? Doğruları söyleyin, iftira atmayın. 8 bin lira maaş nerede?” dedi. Huzur hakkı iddialarına da çarpıcı yanıtlar veren Ahmet Avcı, “Huzur hakkı kötü bir şey ise meclis toplantılarına katıldığınız için de huzur hakkı alıyorsunuz, onu almayın” dedi.

Gemlik Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci oturumunda ayrıca, Balıkpazarı 1 Nolu caddeye 4 Temmuz’da hain bir saldırı sonucu öldürülen CHP’li Meclis Üyesi Avukat Özgür Aksoy’un isminin verilmesi, Balıkpazarı 2 nolu caddenin isminin de aynı saldırıda şehit olan polis memuru İdris Büyükdönmez caddesi olarak değiştirilmesi kararı oy birliğiyle kabul edildi. Öte yandan Özgür Aksoy adına hazırlanan tişörtü de Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve meclis üyeleri imzaladılar. Kumla Köy içindeki binanın ilk katı 112 acil servis ve ambulans hizmetlerine verilirken, iki ve üçüncü katları da müftülüğe verildi. Meclis ayrıca Kapalı Pazar yerindeki bazı hizmetlerin 5 yıl süreyle Esnaf ve Sanatkârlar Odasına verilmesi için protokol imzalanmasını da kabul etti. Komisyonlardan gelen raporları da oylayan Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan oturumlarını tamamladı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.