Tuğçe Uludağ davasında şok karar

Gemlik’in Umurbey Mahallesinde 2016 yılı Aralık Ay’ında meydana gelen olayda, aşkına karşılık bulamayan Aykut Ertunç, Tuğçe Uludağ’ı evinin önünde vahşice katletmişti. Üzerine fişeklerini boşaltan Ertunç, otomobiliyle kaçsa da Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanmıştı.

Bursa Ağır Ceza Mahkemesinde son duruşma görüldü. Çıkan karar ise herkesi şoke etti. Ağırlaştırılmış Müebbet cezasının pek çok unsurunun olayda meydana gelmesine rağmen katile müebbet hapis verildi. İndirim uygulanmasa da katilin daha kısa sürede açık cezaevine geçeceği tahmin ediliyor.

‘’Temyiz edeceğiz’’

Tuğçe Uludağ’ın annesi Tülay Uludağ ve babası Özden Uludağ kararın kabul edilemeyeceğini dile getirirken, ailenin avukatı Mehmet Gür de Tuğçe Uludağ’ın öldürüldüğü yerde dava sonucu ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Gül; ‘’Sanık daha önceden Tuğçe’yi iki ay önceden takip etmiş ve mesajla tehdit etmiş. Kararın daha önceden verilmesi, ısrar edilmesi durumunda ağırlaştırılmış müebbet hükmeder. Gemlik Cumhuriyet Savcılığına ve Gemlik Emniyetine verdiği ifadede öldürmek istediğini söylemiş. Buna rağmen ağırlaştırılmış müebbet yerine müebbet verildi. Deliller sabit olmasına rağmen ağırlaştırılmış müebbet yerine müebbet verdi. Daha ne yapması gerekiyordu bilemiyoruz. Biz konuyu temyiz ettik, bozulacağı konusunda umutluyuz’’ dedi.

Tülay Uludağ; ‘’Şaşkınız’’

Anne Tülay Uludağ ise; ‘’şoktayız şu anda. Daha ne yapması gerekiyordu anlamadık. Kabullenen kendisi. Sonuna kadar takip edeceğiz olayı. Ne gerekiyorsa yapacağız. Sizlerden de destek istiyoruz’’ dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.