Gemlik Adliyesi dünya standartlarında yapılacak

Yeni Gemlik Adliyesi gün sayıyor 

  Uzun yıllardır yapılması düşünülen ve bugüne kadar çeşitli engeller nedeniyle proje aşamasından öteye gidemeyen Gemlik Adliye Binası’nda, sona doğru yaklaşıldı. Proje ihalesi yapılan ve projesi tamamlanan Gemlik Adliyesi binası, inşaat ihalesine çıkıyor.

‘’Yeni bina dünya stant artında’’

Gemlik’te mevcutta yedi savcı ve hâkim kadrosu bulunurken, yeni adliye binasında bu sayı otuz a çıkacak. Binada, hâkim ve savcıların bölümleriyle, mahkemelerin bölümleri ayrı yerlerde olacak. Binanın en önemli özelliklerinden biri de hâkim ve savcıların otoparktan doğrudan odalarına çıkabilmeleri olacak. Bina, tam anlamıyla, Gemlik’in 30-40 yıl sonrasına da hitap edecek. Konu ile alakalı Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın görüşlerini aldık.

 

 

‘’Doğrudan duruşma salonuna çıkacaklar’’

Binanın bir diğer öne çıkan, özellikle Başsavcı Ömer Mete’nin isteğiyle projede düzeltilen özelliği, duruşma salonu girişleri oldu. Hâkim ve savcılar görevli bulundukları bölümden doğrudan duruşma salonuna özel bir kapıdan girecek ve salona kadar kimseyle karşı karşıya gelmeyecek. Aynı şekilde zanlılar farklı kapıdan, izleyiciler de salon kapısından içeriye alınacak. Adliyenin bir özelliği de mahkûmların ve sivil vatandaşların bir araya gelmesinin önüne geçmesi. Mahkûmlar, ring aracıyla Adliye binası nezaret bölümüne girecek. Nezaret bölümünden de doğrudan merdiven vasıtasıyla duruşma salonuna çıkarılabilecek.

‘’Güvenlik üst düzeyde’’

Mahkûmların, tarafların, personelin, hâkim ve savcıların farklı bölgelerden gireceği adliye bu yapısıyla güvenlik konusunda üst düzey planlanıyor. Aynı zamanda giriş ve çıkışların  da kontrol edilebileceği Adliye binası alanında ve çevresinde güvenlik noktaları rahatlıkla oluşturulabilecek. Çevresinde önemli bir donatı alanı da bulunan Adliye binası, çevresinde yapılar oluşsa bile yüksekliği ve alanıyla günlük hayattan ayrı hizmet verecek. Projede diğer güvenlik önlemleri de üst düzeyde tutuldu. Gerek polis noktası, gerekse giriş çıkışlar günün teknolojisi kullanılarak daha üst düzeye çıkarılacak.

Gemlik’in en güzel manzarasında inşa edilecek binada, adliyede işi olanlara özel kafeterya bölümü de bulunacak. Aynı zamanda Adliye Personeline de Adliyenin en üst katında kafeterya ve lokanta hazırlanacak.

Mete, ‘’Gemlik önemli bir değer kazandı’’

Terfi eden ve Muş İline Başsavcı olarak tayin olan Ömer Mete; ‘’Gemlik’te mevcut adliye binasında işleyiş sağlıklı değildi. Uzun zamandır önemli gayretlerle gelinen noktada, Gemlik önemli bir değere kavuşuyor. Emeği geçen herkese bu anlamda teşekkür ederiz.

Adliye planlanırken sadece bugünü düşünmedik. Önümüzdeki dönemi, olası büyümeleri hesapladık. Gemlik’in tüm ihtiyaçlarına 30 – 40 yıl sorunsuz karşılık verecek bina planladık. Farklı engellere takılsa da, proje son aşamaya geldi. Adliye binasının temel atma töreninde de burada olmak isterdik, vatanımızın farklı bir noktasında, önemli bir görev için bizi uygun görmüşler. Kalbim Gemlik ile atacak’’ dedi.

Yılmaz; ‘’Kurumları yenilemeye devam edeceğiz’’

Refik Yılmaz; ‘’Gemlik Adliyesi ile alakalı önemli çalışma kaydettik. Yaşanan sorunlara rağmen, konuyu Ankara’ya taşıdık. Sonunda çözüme ulaştığını ve inşaat ihalesi aşamasına kadar geldiğini görmek, bizi mutlu etti. Bilindiği gibi eski Adliye binasında koridorlardan çıkmak bile neredeyse imkânsızdı. Mevcut kiralanan Adliye binası ise ancak geçici çözüm olmuş, asla ihtiyaca cevap vermemişti. Hızla büyüyen Gemlik’in daha güzel bir adliyeye ihtiyacı vardı. Biz de Gemlik Belediyesi olarak en güzel ve rantabl arsalarımızdan birini Adliye binası olması için verdik. Gemlik Belediyesi olarak kurumların yenilenmesini de kendimize görev edindik. Zorunluluğumuz olmayan destekleri de veriyoruz. Vatandaş, sağlıklı binalarda hizmet almalı. Bizler yenileme çalışmalarımıza devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

ADLİYE BİNASININ DİĞER FOTOĞRAFLARI 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.