15 Temmuz’un yıldönümüne vatandaş akın etti

15 Temmuz İhanet Girişiminin yıl dönümü, Gemlik Belediyesi öncülüğünde düzenlenen bir dizi programla anıldı. 15 Temmuz günüyse, Gemlik’in ziyaretçileri arasında çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yer aldı. Gemlik’te 15 Temmuz yürüyüşü de geniş katılıma sahne oldu.

‘’Bakan Müezzinoğlu’ndan Aksoy ve Büyükdönmez’in aileleri baş sağlığı’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gemlik ziyaretinde ilk olarak Şehit Polis Memuru İdris Büyükdönmez’in ailesini, ardından da Av. Özgür Aksoy’un ailesini evlerinde ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, Gemlik’in büyük bir acı yaşadığını, Bursa da seçilen milletvekili olarak kendisinin de bu acıyı yaşadığını dile getirerek, benzer acılar yaşamamayı diledi. Bakan Müezzinoğlu ardından 15 Temmuz Fotoğraf Sergisini ziyaret etti.

‘’Yürüyüşe büyük katılım’’

15 Temmuz’un yıldönümünde yapılan yürüyüş,  Mehmet takımı eşliğinde Gemlik Atatürk Stadyumu önünden başladı. Yürüyüşe Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Belediye Meclisi Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ve yönetimi, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz ve yönetimi, Borsa Başkanı Özden Çakır ve yönetimi, STK, dernek ve kurum yöneticileri de katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş sonrasında, Gemlik İskele Meydanı (Demokrasi Meydanı) adeta hınca hınç doldu.

Refik Yılmaz; ‘’FETÖ’nün 40 yıllık hazırlığı 4 saatte bitti’’

Yürüyüş sonunda Demokrasi Meydanında konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’15 Temmuz şanlı direnişin ve dirilişin birinci yıl dönümü. Kanlı terör örgütünün lideri feto 40 yıl hazırlık yaptı. 40 yıl altın nesil yetiştireceğim diye bu milletin çocuklarını kaldırdı. Zekat topladı, burs topladı, kurban derisi topladı. 17 – 25 Aralık’ta gördük ki altın nesil değil, katil nesil yetiştirmiş. Bu alçak terör örgütü lideri 4 yıl öncesine kadar bir kısım insanlar tarafından saygı görüyordu. Artık tarif etmek için kelimeler yetersiz. Çünkü bu millete kast etti. Yabancı servis ajanları ile birlikte bu milleti böldürmek, kardeşkanı dökmek istedi.

Buna aziz milletimiz dur dedi. 40 yıl yapmış olduğu hazırlığı, bu millet 4 saatte bitirdi. Bu katilde samimiyet olmadığını, hain olduğunu herkes gördü. Bütün dünyaya bunu daha da göstereceğiz. Bu millet vatan sevgisini, bayrak sevgisini canından aziz bildi.

Allah müminlerin canlarını, mallarını cennet karşılığında satın almıştır. 249 şehidimiz, bu vatan için şehit olmuştur. Biz biliyoruz ki, şehitler ölmez, onlar diridirler. Şehitler Allah tarafından rızklandırılır ama biz anlayamayız. Bu ülkenin yemeğini yiyip suyunu içerek, ülkemizin birliğini bozmak isteyenlere rabbim fırsat vermesin’’ dedi.

Programın devamında Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şehitler Köprüsündeki konuşması naklen yayınlandı. Yazar Ali Kavaklı ve yazar Ömer Döngeloğlu konferansları ile süren programda, Bayram Büyükoruç da sahne alırken, aralarda Kuran-ı Kerim tilaveti programları sunuldu. Son olarak da Kafes adlı film dev ekrandan yayınlandı.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.