Sertaslan; Maaş almayan AKP’lilere plaket vereceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemtaş şirketinde ortaya çıkan maaş ve huzur haklarına değindi. Sertslan sözlerinin devamın diğer kurum ve derneklerden maaş alan üyeleri de açıklamasına dahil etti.

AKP’li Gemlik Belediye Yönetimi son yıllarda örneklerini sıkça görmeye başladığımız ayıplara belki de en ayıp örneklerden biriyle gündeme geldi. AKP’li pek çok yönetici gibi başkan Refik Yılmaz’da belediyenin kaynaklarını meclis üyelerinin kullanımına açtı.

Partimizin belediye meclis üyelerinin verdiği soru önergesine  verilen cevabı Gemlik gündemine taşıyan MHP Gemlik ilçe başkanlığı bu ayıbı göz önüne sermiş oldu. Merak edenler için söyleyelim; sevgili arkadaşımız ve belediye meclis üyemiz Özgür Aksoy’un hunharca katledilmesi sebebiyle bu konuyu ve başka konuları arkadaşımıza saygı ve acımızı yaşayabilmek adına bu ay yapılan meclis toplantısında konuşmama karırı almıştık.Ancak konunun gündeme getirilmesi bu konuya ait görüşlerimizi ortaya koymaya ve bu açıklamayı yapmaya bizi mecbur bırakmıştır. Bu yüzden kardeşimiz Özgür Aksoy’dan manevi huzurunda af diliyoruz.

ENGELLİLER DERNEĞİNDE DE MAAŞ ALINIYOR 

AKP’li meclis üyelerinin belediye tarafından kurulan (bağış yoluyla) GEMTAŞ isimli şirket üzerinden maaş ve huzur hakkı alıyor olmaları en basit tabirle AYIP’tır. Aday olup halkımızın yararına işler yapmayı taahhüt edip seçmenin oylarına talip olup seçildikten sonra, halkın yararına kurduklarını söyledikleri bir işten para kazanıyor olmaları dediğimiz gibi en hafif tabirle AYIP’ tır. Meclis üyesi Gülşen Uslu’ya 8.523 Lira, onun akrabaları olan Ali Yiğit isimli şahsa 4.900 Lira, yine AKP’li başkan yardımcıları Ahmet Avcı ve Vedat Büyükgölcügezli’ye 1.780’er Lira, Kocaeli belediyesinden transfer ettikleri (ne üstün vasfa sahip olduğunu hala anlayamadığımız) Kadir Erol isimli memur başkan yardımcısına 2.374 Lira,bu şirketin muhasebesine baksın diye Akp ilçe başkan yardımcısı Murat Yavuza 1.000 Lira kazanç sağlamış olmaları,halk yararına kurdukları bir şirketten kazanç sağlamaları hukuki yanı bir yana AYIP’tır. Buraya kadarı MHP tarafından açıklandı. Bizde ilave yapalım. Gemlik’te yaşayan gençlere ve sporculara hizmet için kurulan Gemlik Belediye Spor’a başkan yapılan yine AKP belediye meclis üyesi Hulusi Gandar’a maaş verilmesi, engelli çocukların eğitim aldığı bir kurumu daha iyi hizmet diye ele alıp burada da meclis üyesi Yadigar Sönmez hanıma çalışan olarak maaş ödemesi AKP yönetiminin başka AYIP’ ıdır. Bütün bu ayıplar aklımıza şu soruyu da getiriyor.Meclis üyesi olduktan sonra değişik derneklere başkan olan Akp’li üyeler Ersin Kahraman,İbrahim Baki umarız arkadaşlarının düştüğü hataya düşmüyorlardır.Başka bir soru diğer AKP meclis üyeleri hiçbir meziyetleri olmadığı için mi, yoksa meclis üyesi sıfatlarıyla halk adına yaptıkları işlerden para kazanmayı AYIP saydıkları için mi görev verilmemiştir? İlk şık doğru ise istifa etsinler yerlerine meziyetli AKP’liler gelsin. İkinci şık doğru ise bizden alkışı ve plaketi hak ettiler, kendilerine huzurunuzda teşekkür ederiz

Buraya kadarını AYIP diye ifade ettik. Ancak Refik Yılmaz bu ayıpla yetinmeyip daha da beterini yaptı. MHP’nin basın açıklamasına ilişkin utanmak yerine cevap vermeyi tercih etti. Meclis üyelerinin neredeyse tamamında bir uğraş ve karşılığında bir bedel veren belediye başkanı dünyanın her yerinde utanır. Utanmadan cevap verirse bunun karşılığı AYIP oğlu AYIP’tır. Hele hele, meclis üyeleri alın teriyle bunu hak ediyorlar diyen başkana halk arasında … derler de , bunu demeye bizim terbiyemiz el vermez. Utanmayı bilmek insani bir durumdur, af dilemek erdemdir. Refik Yılmaz’a tavsiyemiz bu konuyu Fetö bizi kandırdı, milletimiz bizi affetsin demesidir. Zaten bunu söylemeye de alışkınlar. Bunu yaparsa bizleri değil ama belki kendi partililerini inandırabilirler.

Ayrıca Refik Yılmaz, verdiği cevapta CHP dönemi yerine kendilerine karşı suçlama yapmakla eleştirmiş MHP’yi.

FETÖCÜ FİLMİ İÇİN KAÇ PARA ÖDEDİN? 

Ey Refik Yılmaz. CHP dönemini düşünürken bile dikkatli ol. Fetöcü vali, Fetöcü savcı, Fetöcü hakim, Fetöcü kaymakam, Fetöcü mahalli idareler genel müdürü,Fetöcü başsavcı  çetesi tarafından görevlerinden uzaklaştırılan C.H.P.’li belediye başkanımız Fatih Mehmet Güler,meclis üyelerimiz Cemil Acar ve Özkan Ateşli senin en büyük kabusun olsun.Şunu bil ki bu üç insanı yani CHP belediyesini hedef alan Fetö’nün göreve neden senin gelmene izin verdiklerine dair cevap vermeni gerektirecek günler yakın.Koltuk boş kaldı da tesadüfen mi sen oturdun yoksa sen oturasın diye mi boşaltıldı O koltuk, nasılsa belli olacak yakında.Başkan vekili olduğunda Fetö’ye yaptığın imar kıyağı akıllardayken hala,CHP dönemini anarken iki kere düşün bizce. Haaaaa. Unutmadan. Geçen gün Fetö üyesi olmaktan tutuklanan yönetmenin çektiği REİS filmini halk izlesin diye sinemalarda bedava gösterttin. Kaç para ödedin söyle de bilelim. Malum,Fetö’ye maddi yardım suç.Terör örgütü üyesi olması iddia edilen bu şahsı istemeden desteklemişsindir muhtemelen,bari iftira ettiğin CHP döneminden,eleştirdiğin Mhp’den,para kazanmalarına olanak vermediğin Akp’li meclis üyelerinden ve halkımızdan af dile.

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.