Harun Kolçak Gemlik’e mi gömülecek?

Uzun zamandır kanser ile mücadele eden ve durumunun düzeldiğini belirten Harun Kolçak, tedavi için gittiği hastanede hayatını kaybetti. Kolçak’ın ölümü sevenlerinde ve sanat dünyasında şok etkisi yaratırken, cenazesinin Gemlik’e getirilebileceği dile getirildi. Konu ile alakalı açıklama, yarın yapılacak.

Gemlik’te sevilen isimlerden olan, Türk Sinemasının duayeni Eşref Kolçak’ın oğlu olan Harun Kolçak’ın annesi Özcan Kolçak’ın da mezarı Gemlik’te bulunuyor.

Maslak Acıbadem’de tedavi gören 62 yaşındaki hayatını kaybeden Harun Kolçak’ın 15 Temmuz 1955 İstanbul doğumludur. Türk pop şarkıcısı, besteci, söz yazarı ve bas gitaristtir. Sinema sanatçısı Eşref Kolçak’ın oğludur.

1955 yılı İstanbul doğumlu sanatçı Saint Benoit’de eğitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına o yıllarda bas gitar çalarak başlamış, içindeki müzik tutkusu artınca sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak’la konuşarak eğitimini yarım bırakmış ve profesyonel müzik çalışmalarına başlamıştır. İlk çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray’la başlamıştır. 1977’de Erkin Koray’ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.