Gökova sallandı Gemlik Körfezi hissetti 6.2

Muğla açıklarında saat 01:31’de meydana gelen  6.2 büyüklüğündeki deprem, Gemlik Körfezinde de hissedildi. Ege Bölgesi’nin çok sayıda şehrinde hissedildi ve vatandaşları korkuttu.

Deprem AFAD’a göre 6.3 büyüklüğünde ve yerin 10 km altında meydana geldi. Kandilli ise depremin 6.2 şiddetinde ve yerin 5 km altında meydana geldiğini açıkladı. hurriyet.com.tr’ye özel açıklamada bulunan Bodrum belediye Başakanı Mehmet Kocadon, ‘Çok şiddetli sarsıldık’ dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin 5 Km derinlikte ve 6.2 şiddetinde olduğunu duyurdu. Kandilli depremin merkez üssünün Gökova Körfezi olduğunu da belirtti.

Deprem için Yunanistan kaynakları ise ilk verdikleri bilgilerde 6.6 şiddetini verdiler. Yunanistan kaynakları ayrıca depremin yerin 10 km altında gerçekleştiğini belirtti.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu ise depremi 6.7 şiddetinde açıkladı ve merkez üssünü Bodrum yakınları olarak gösterdi.

Son dönemde Ege ve Marmara denizinde depremlerin sıklaşması da endişeyi artırıyor. Gemlik’in yapı stoku da göz önüne alındığında, depremler her geçen gün korkuyu misliyle artırıyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.