Betonda plaj voleybolu

Denizi olmayan yere plaj

– Denize kıyısı olmayan Elazığ’ın Akçakiraz Beldesi’nde özel kum getirilerek, plaj voleybolu sahası oluşturuldu. Yaklaşık 120 sporcunun mücadele ettiği turnuva, plaja hasret Elazığlılara eğlence oldu. Denizi olup plajı olmayan ilçelere inat, denizi olmadan plaj voleybolu keyfi sürdüler…

Akçadiraz’a en yakın plaj da İskenderun’da. Elazığ Akçakiraz’ın denize uzaklığı 475,8 kilometre.

– Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Park içerisine 9 yıl önce yaptırdığı 350 metre uzunluğundaki yapay plajda sezon açıldı. Eskişehirliler deniz hasretini bu şekilde giderdi.

Eskişehir’e en yakın deniz Mudanya ve Gemlik’te. Eskişehir’in denize uzaklığı 207,4 kilometre.

– Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler  Dairesi Başkanlığı Etüt Proje Şube Müdürlüğü tarafından, Kahramanmaraş İli,12 Şubat ilçesinde gerçekleştirilecek olan Yapay Plaj-Park Projesi yaklaşık 75.595 m² arsa alanına sahip olacak. Kahramanmaraş a da en yakın deniz İskenderun’da. Kahramanmaraş’ın denize uzaklığı 180,3 kilometre.

***    ***

Gemlik’te plaj voleybolu keyfi yaşandı. Eski adı İskele Meydanı olan, Gemlik Demokrasi Meydanı’nda, Gemlik Basketbol’un düzenlediği etkinlikte, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve kulüp yöneticileri de kum sahaya indi.

Beton üzerine dökülen özel kumla yapılan plaj voleybolu sahası, vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Denize ve kumsala hasret olan Gemlikliler, yapılan etkinlik ile alakalı hayranlıklarını farklı bir dille ifade etseler de, içten içe beğendikleri belliydi.

Gemlik’ten benzer büyük etkinliklerin sonraki dönemde yaşanacağı da düşünülürken, projenin fikir sahibi ile alakalı da farklı temennilerde bulundular.

   Beton zemin üzerine kum dökülerek plaj voleybolu sahası oluşturulan Gemlik’in denize uzaklığı 0 km!

***

Son olarak yapılan etkinlik anlamlı yeriş yanlış… Hedef sosyal hayat olacaksa, benzer ve kalıcı bir platform kurulmalı. Her yıl geleneksel şampiyona halinde düzenlenmeli. Gemlik- Kumla – Kurşunlu eleme etapları olmalı. Başlangıç için adım sayalım, seneye betondan daha iyi fikirler bekleyelim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.