Marmarabirlik coğrafi işareti reddediyor

Gemlik Ticaret Borsası, kendileri hakkında basında yayınlanan iddialar ile alakalı yazılı açıklama yaparak, Marmarabirlik’in coğrafi işaret kullanmadığını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

S.S. 72 Sayılı Gemlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin geçtiğimiz günlerde ilçemizdeki gazetelere verdiği borsamız hakkındaki suçlamalara cevabımızdır.

Bilindiği üzere Gemlik Ticaret Borsası 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ve bu kanuna dayalı çıkarılan yönetmelikler çerçevesinde yönetilmektedir. Bu kanun ve yönetmeliklerde belirtildiği üzere borsaya dahil maddelerin alım ve satımını yapanlar bu işlemlerini borsaya tescil ettirmek zorundadır. Bu işlemler kooperatifçe zamanında yerine getirilmemiş ve kendilerine kanunda bize emrettiği şekilde işlem yapılmıştır.

Borsa olarak üreticimizin her zaman yanında olduk. Bunun en büyük örneği ise aldığımız Gemlik Zeytini Coğrafi İşaretidir. Coğrafi İşaret ile bölgemizin üreticisi ürettiği ürüne katma değer sağlayacak ve ürününü daha yüksek fiyattan satma imkanı elde edecektir. Yaptığımız çalışmalar bu yöndedir ve bu çalışmalar bakanlıkça ve ilgili kurumlarca takdir edilmektedir.

Bizler Gemlik Zeytini ve Gemlikli üreticilerimiz için çalışırken Marmarabirlik’e coğrafi işareti kullanmaları konusunda defalarca talepte bulunmamıza rağmen hatta kendilerinden bu konuda hiçbir ücret talep etmediğimizi iletmemize rağmen taleplerimize olumlu cevap alamadık. Bu konu ile ilgili kendilerinden bize gelen talepte Gemlik Zeytini Coğrafi İşareti’ni sadece Gemlik, İznik ve Orhangazi bölgesinden alınan zeytin için değil diğer bölgelerden aldıkları zeytin içinde kullanmak istemeleridir. Bunun mümkün olmadığını bilerek bizlerden bu talepte bulunmaları da Gemlik Zeytini’ne ne kadar değer verildiğini göstermektedir.

Son olarak aldığımız duyumlarda Marmarabirlik’in Marmara Bölgesi dışından zeytin aldığıdır. Umuyoruz ki bu sadece bir duyumdur. Gemlik Ticaret Borsası olarak bu konunun takipçisi olacağız. Zeytinimizi korumaya ona değer katmaya ve bölgemizin kalkınması için desteklerimize devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.