Türkoğlu; ‘’Yenikapı ruhu yalanmış!’’

Türk Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Gemlik Manşet Gazetesine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette kendisine yeni seçilen Gemlik Şube Başkanı Mesut Rahmi Bayram ve yönetimi de ziyarete katıldı.

Ziyarette konuşan Türkoğlu, Türkiye genelinde ve eğitimde yaşanan gelişmelerle alakalı bilgilendirme yaparken ‘’Yenikapı ruhu gerçek değilmiş’’ dedi. Türkoğlu buna gerekçe olarak atamalarda sadece bir sendikaya öncelik tanındığını dile getirdi.

‘’Mülakat sonuçları önceden belliydi, noterle kanıtladık’’

Türkoğlu sözlerinin devamında; ‘’Sosyal Medya da paylaşımlarımızdan endişe eder hale geldik. İleri demokrasiden bahsederken, orta doğunun batağına saplandık. Müfredat umut vermiyor. Çok defa değişti. 60 defa daha değişse de umut vermiyor. Uygulama açısından önemli sıkıntılar var. Mülakat yapıyorlar, önceden sonuçları belli. Bunu teşkilatlarımız noter vasıtasıyla İstanbul’da kanıtladı. Önceden verdikleri liste ile açıklanan sonuçlar bire bir uyuşuyor.

‘’2700 kişiden 1500’ü mülakata girdi’’

En son yapılan mülakat ile alakalı sonuçların açıklanmasını istiyoruz. Bursa’da bunu açıklayamıyoruz. 2700 kişi mülakata girecekti. Sonuçların adil olmadığına inandıkları için 1800 kişi müracaat etti. Bunlardan 300-350 tanesi de müracaat etmelerine rağmen, mülakata gitmedi.

Kamu’da şeffaf olunmalı. Böyle sonuçlar önceden bildirilmeli. Yenikapı mitingi bizler de dahil herkese umut vermişti. bugün anlıyoruz ki Yeni Kapı Ruhu yok, tuz ruhu var, cadı ruhu var. Eğer Yenikapı’da söylenenler ve o ruh gerçek olsa, birilerinin çevresi değil, hak eden görevlere gelirdi’’ dedi.

Türkoğlu, Gemlik Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kazım Bulut’a da fincan hediye etti.

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.