Ülkücü Şehit Erol Pınar unutulmadı

1 Ağustos 1980 günü, evinden işe gitmek isterken şehit edilen, Ülkücü Şehit Erol Pınar, Gemlik’teki ülkücüler tarafından bir dizi etkinlikle anıldı.

İlk olarak mezarı başında yapılan anmada, Yasin’i Şerif ve Tebareke okundu. Yasin’i Şerif’i MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz okudu. Ardından başta Erol Pınar ve şehitlerimizin ruhlarına Fatiha okundu.

Mezarlık ziyaretinin ardından da Gemlik Ülkü Ocakları binasında Erol Pınar’ı anma programı düzenlendi. Sonraki nesillere 80 dönemini anlatmak ve Şehit Erol Pınar’ı unutturmamak için yapılan program ilgi gördü.

Anma programları öncesinde MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz ve Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı Ali Yılmaz açıklamalarda bulundular.

Özcanbaz; ‘’Gemlik tarihinin üzerinde kara bir leke olan, ülkücü camianın da her anıldığında içini kanatan hadisede, emeği savunduğunu iddia edenler tarafından şehit edilen Erol Pınar Ağabeyin vefatının 37 yıl geçti. Gemlik’teki pek çok ağabeyimizin hatırlarken gözlerini dolduran hadise, toplumun ayrışmasının en acı yönünü gözler önüne sermiştir. MHP İlçe Sekreteri olmak dışında hiçbir suçu olmayan Erol Pınar’ın şehit edilişini, ideolojisini, savunduklarını ve okumaya – öğrenmeye verdiği önemi unutmadık. Bundan sonraki çalışmalarımız da bu yönde devam edecektir. Erol Pınar, Gemlik’te unutulmayacaktır’’ dedi.

Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı Ali Yılmaz ise; ‘’Ülkücü Hareket’in Gemlik’teki mirasının en önemli bölümü bize göre Erol Pınar’dır. Gemlik Ülkü Ocakları olarak, ocaklı şehit ağabeyimizin adını yaşatmak, ona layık olmak adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Allah, bu kutsal emaneti bizlere kadar ulaştıranlardan razı olsun’’ şeklinde konuştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.