Karagöl Festivali coşkunun adresi oldu

Eski dönemlerden bu yana geleneksel olarak düzenlenen Feyziye Karagöl Festivali bu yılda göz doldurdu. Feyziyeliler Derneği tarafından düzenlenen Festivale ilgi beklenenin çok üzerindeydi.

Gemlik Feyziye Mahallesi Karagöl Mevkiinde yapılan festival, 6 Ağustos olarak bildirilse de, gelenek olarak 5’inde başladı. Bursa ve çevreden gelen Feyziyeliler, bir gün öncesinden Karagöl çevresinde kamp kurdular. Günün ilk ışıklarına kadar eğlenceler devam ederken, ertesi gün davetlileri karşıladılar.

Festival gününe Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu,  Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı Zafer Işık, CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, çeşitli dernek, stk ve kurum yöneticileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Arslan; ‘’Köyümüze gençlik merkezi yapılacak’’

Festival programı öncesinde konuşan Feyziye kökenli Gemlik Belediye Meclis Üyesi Fehmi Arslan; ‘’Geleneksel festivalimize, her yıl katılım artarak devam ediyor. Mescidimizi köyümüzün büyüklerinin desteği ile yaptık. Çocuk parkı ve çevre düzenlemesi gerçekleştirildi.  Gemlik Belediyesi bölgemize damlama sulama sistemi kurdu. Feyziye’de çamur yolumuz kalmadı. Ana yolumuzda da çalışma sürüyor. Köyümüze yakın zamanda gençlik merkezi yapılacak’’ dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ‘’Feyziyeliler Karagöl Şenliği’nde birlik beraberliğin sembolü oldular. Halay’da burada, horon da, Türkü de. Böyle güzel bir birlikteliği oluşturdukları için emek verenlere teşekkür ediyoruz.

Böyle festivaller Türkiye üzerinde oynanan oyunlara en güzel cevaptır. Feyziye ile alakalı çalışmalarımız Büyükşehir’de devam ediyor. Proje önemli aşamaya geldi. Karagöl için önemli adımlar atılacak. Her yıl böyle güzel festival yapılan Feyziyeye, bizler de elimizden gelen desteği yapacağız’’ şeklinde konuştu.    Konuşmaların ardından protokol ve Festival sponsorlarına plaket verildi.

‘’Sanatçılar ve Şekeroğlan’’

Programın devamında Ahmet Gültekin, Kaptan Süleyman ve Cemile Kara sahne aldı. Son olarak sahneye çıkan Karadeniz Müziğinin önde gelen sanatçısı Turan Şahin ise Feyziyelileri adeta coşturdu. Programda Şeker Oğlan oyununun uzun sürmesi de dikkatlerden kaçmadı. Programda, çocuklara ve katılımcılara da çeşitli etkinlikler yapıldı. Çekilişle de program renklendi. Eğlence günün ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

Dernek Başkanı Osman Kayaalp, Karagöl Festivaline destek verenlere, katılanlara ve emek verenlere teşekkür ederken, sonraki yıl daha iyisini yapmanın da sözünü verdi.

 

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.