Navodari Gemlik kardeşliği Romanya buluşması

Gemlik Belediyesi ile Romanya’nın Navodari Kenti’nin Kardeş Şehir buluşmaları devam ediyor. 1999 yılından bu yana devam eden ilişkiler kapsamında Gemlik Belediyesi heyeti bir kez daha Romanya’ya giderek Navodari Bayram Günleri Festivaline katıldılar. 27 Temmuz 1 Ağustos tarihlerini kapsayan geziye ayrıca Celal Bayar Anadolu Lisesi Halk Dansları ekibi de katıldı. Navadori Heyeti 22-24 Eylül tarihlerinde yapılacak ve bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Gemlik Zeytini Festivaline davet edildi.

Sosyal, Tarihi ve Kültürel ilişkilerin bir kez daha pekiştirildiği gezi kapsamında, Mecidiye:  Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği Mecidiye Şubesi ziyaret edildi. Burada yapılan toplantıya Mecidiye Lise Müdürü ve öğretmenleri, Mecidiye Orta Okulu ve Öğretmenleri de katıldılar. Mecidiye Lise Müdürünün Gemlik’te bir lise ile kardeş okul olma düşüncesi gezi heyetinde bulunan Celal Bayar Anadolu Lisesi Müdürü Kamil Beki tarafından kabul edildi. Sultan Abdulmecit tarafından yaptırılan Mecidiye Camii ziyaret edildi ve Mecidiye çarşısı gezildi.

Gezi kapsamında ayrıca, Köstence ve Navodari şehrinin turistik yerleri ziyaret edildi. Babadağ: Gazi Ali Paşa Camii ziyaret edildi. Hoca Ahmet Yesevi tarafından Hacı Bektaşi Veli’ye yardım etmesi için 700 alperen ile birlikte gönderilen, Hacı Bektaşi Veli tarafından da Dobruca’yaİslamı yaymak için gönderdiği Sarı Saltuk’un Babadağ’da bulunan kabri ziyaret edildi. Hıstrıa’daki müze ve Traiani harabeleri gezildi. Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi Halk Dansları Ekibinin gösterileri de büyük beğeni topladı.

Navodari gezisinde son olarak, Tuna Nehri’nde motorlarla üç saatlik bir tura dahil olundu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.