BULVAR PARK, GEMLİK’TE AÇIĞI KAPATIR MI? – (Gönül Taşkesen Yazdı)

Geçtiğimiz hafta yayınlanan yazımda, Gemlik’te sosyal hayatın eksiklerine değinmiştim. Cumhuriyet Mahallesindeki yeni mekânları da, konu ettiğim yazı sonrası Gemlik’te bulunan farklı mekânları tanıtmam istenildi. İlk adımı da yazımızda olumlu bulduğumuz Bulvarpark ile atmak istedik…

*

YENİLİK, HİZMET, KALİTE VE DEĞER.

Gemlik’in ihtiyacı olan 4 kıstas.

Bir önce ki yazımda Manastır’ın yeni görünümünden bahsetmiştim, özellikle kastettiğim bölgeyi bir de yerinde görmek istedim. Tabi ki de üşenmedik kalktık gittik. İnceleyelim bakalım Bulvarpark’ı cezp ettiği dış görünümü kadar içi de aynı çekicilikte mi diye.

‘’O olsun bu olsun, Gemlik’te şu eksik bu eksik’’ diyoruz. Peki, onları bahsettiğimiz dört kıstasa uygun mu?

Her yeni her gözde aynı etkiyi bırakamayacağı kanaatindeyim. İlk izlenimim genel görünüm itibariyle gayet hoş. Mekânlar birbiri ile uyumlu dizayn edilmiş, ambiyanstan hoşlandım. Güzel de ağırladılar. Ziyaretlerine gideceğimizden haberleri olmasaydı acaba nasıl olurdu soru işareti olarak dursun burada.

Çünkü hizmeti alma konusunda çok titizim, önem veririm aramızda kalsın gözlemimde objektif olma adına açık bile aradım. Kaçar mı benden giderilebilecek açıkları vardı. Yeni oluşumun eksiği de bitmez her gün bir eksik bir tamamlama şeklinde zamanla oturur.

Gemlik’in ihtiyacını karşılayacak tercih edilebilecek mekanlar. İmtiyazı alma sistemi (Franchise) almaları da bir başarı.

SİMİT SARAYI

Bulvarpark’ta, çığ gibi büyüyen Simit Sarayı yerini almış görüntü itibariyle ilk hissettirdiği şahsi fikrim şimdiye gördüğüm Simit Saray’larından farklı geldi. Self servisi var ama yok gibi.. Kasada siparişi verip ödemeyi yaptıktan sonra masanızda siparişlerinizin sunulmasını bekliyorsunuz. Dip not: Gemlik’e uyum değilde ne? Ürünlerini zaten biliyorsunuz çeşit çeşit pazar kahvaltılarınızı tercihen şenlendirici. Fiyat politikasında ‘uygunuz’ iddiasındalar.

İddia demişken bir diğeri ise; Bursa Podyumpark gibi olacağız söylemi bana fazla geldi. Sinema? Restaurant? Canlı müzik? Farkı eğlence modelleri?  İlham alınabilir neden olmasın.

Simit Sarayı, bölgedeki diğer işletmelere göre daha profesyonel. Ekibi daha tecrübeli. Talebininiz karşılığını doğrudan bulabileceksiniz.

GÖNÜL KAHVESİ

Gelelim Gönül Kahvesine, özellikle Türk kahvesini içmek istedim. Kahve sever olarak pek tercih etmem Gönül Kahvesi’nin kahvesini. Köpüğü itici tadı da hoş gelmezdi. Şaşırtıcıydı. Dünya Kahve Kalite ödülünün ispatıydı. Daha önce sevmemiş olmam, sirkülâsyondan veya kullanılan suya önem verilmemesinden olabilir. Önemli olanda aynı kalitede devam etmeleri aynı tatta kalmaları. Bir sonra ki gittiğimde aynı tadı bulamadığım mekanlar sonrasında pek tercihim olmaz sizde de öyle midir bilemem ama benim için durum bu yönde.

Genel şartların dışına çıkılmasına müsaade etmeyen bir marka olduğunu da öğrendim. Çoğu işletmelerde rastladığımız televizyon yok. Müsaade de yok. Firmanın isteği müşterilerin dikkatleri dağılmadan sohbet etmeleri. Akıllı telefondan kafamızı kaldırmayıp sohbet eksikliği yaşadığımız şu zamana direniyorlar. Tebrikler. Ekstra sunmak istedikleri ipad tekliflerini sunmakta geri duruyor işletme sahipleri,’’ napıcan franchise işte ne derlerse o.’’

Gönül Kahvesi, isminden dolayı benden torpilli, bende bi kahve dükkanı açacak olsaydım  ‘Gönül Kahvesi’ derdim.

PLAYLAND

Çocuklu ailelerin rahatlıkla gidebilecekleri iki mekan çünkü Playland var.

Playland da dar alanda kısa paslaşmalar yaşanmış. Çocuklar eğlensin diye tabir yerindeyse ne var ne yok koymuşlar da ( masraftan kaçınılmamış yani ) çocuk gelişimi bölümü mezunu bile var sizler keyfinize bakarken içiniz rahat bi şekilde emanet edebilirsiniz yavrucaklarınızı. Jetona son, kart sisteminde kampanyaları da var gittiğinizde detayları öğrenirsiniz.

Değineceğim hususlar ise, personel eksikliği. Kendileri de farkındalar, çalışanlar süreklilik arz etmeyeceğini düşündüklerinden yetişmiş elemanı elde tutma zorluğundan bahsettiler. Sonuca 5 aydır işlettikleri Pizza Pizza’dan yola çıkılıyor. Gelecek vaat etmekten çekinmiyorlar. İş başvurusu yapacak olan arkadaşlar bu detayı atlamayın derim.

Her gittiğimizde yetişmiş, işini ehli ile yapan güler yüzlü personeller görmeyi özellikle en yoğun günlerinde görmeyi hangimiz istemeyiz. Hizmet kalitesi çok önemli demekten kendimi alamıyorum kusura bakmayın.

Dikkatimi çeken bir şeyden daha bahsetmek istiyorum, Gönül kahvesinin müdürünü yakından tanıma fırsatım olmadı. Genç yaşta müdürlük vasfını yakalamış, deneyimleri artınca daha profesyonel olacaktır. Biraz daha yolu olduğu yargısına vardım.

EKSİK YÖNÜ YOK MU?

Küçük de olsa park problemi yaşanıyor. Kısa sürede alternatiflerle aşılabilir. Gemlik’te işletmecilikteki en büyük sorunlardan biri de yetişmiş personel sıkıntısıdır.  Önce gelen her mekânda aynı sıkıntı ile karşılaşırsınız. Bulvar Park’ta her ne kadar fazla personel ve ilgi görünse de, tecrübeli personel yetersizliği göze çarpıyor. Bulvarpark sorunu çabuk aşabilir. Gemlik’te mekanlarda çalışmanın da meslek olduğunu fark ettirecek kültürü artık oturtmamız gerekiyor. Hizmet sektöründeki değişime Gemlik’te yetişmeli ve acilen kabuk değiştirmeli…

ÜST YÖNETİM TECRÜBELİ

Bir de büyük bir değere sahip olma şansı yakalamışlar. Edindiğim bilgi ve bizzat kendisinde gördüğüm konuya hakimiyeti ile beğenimizi toplayan, bahsettiğimiz Simit Saray’ı, Playland ve Pizza Pizza’nın işletme müdürü Yalçın Özkan beyfendi. Üstlendiği rol itibariyle başarılarının devamını dilerim. Aynı zamanda Hamza beyfendi ve Burak Akyol’ a bizi ağırladıkları için teşekkürlerimi sunarım.

Onlar maddiyat kaygısı gütmeden güzel bir girişim çabası içerisine girmiş bulunmaktalar. Tabi herkesin tuzu kuru olamaz.

Gemlikli olmaları Gemlik’e gönülden bağlı olduklarının ispatıdır.

Örnek teşkil etmesini ve çoğalmasını diliyoruz. Yeni girişimlerin yolu açık olsun.

Gemlik halkı esnafına sahip çıkmaz yargısını kıralım. Gemlik kendi kendine yeter hale gelsin.

Şimdilik benden geçer not aldın Bulvarpark hadi iyisin.

Saygılarımla…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.