Bazıları daha eşittir

Türkiye Cumhuriyet Anayasası 10. Maddesi der ki; “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.”

Anayasa ibaresini bir yana bırakırsak, hepimiz biliyoruz ki, ‘’bazıları biraz daha eşittir.’’

***

Konuya, halk tabiriyle bodoslama gireceğim.

Gemlik Manastır Mevkiinde, hala devam eden inşaat ile alakalı ortaya atılan ve görüntülerle desteklenen iddia, Gemlik’te adeta eşitsizliğin anıtı gibiydi. Basit çöp dökülse, önemli hafriyat maliyeti çıkan uygulamalarda, binlerce ton hafriyat gözümüzün önünde dökülmüş, yetmemiş parselin Kot’unu da değiştirmiş…

Firmanın böyle şeylere aslında hiç ama hiç ihtiyacı yok. Yaptığı konutlar üst kesime hitap ediyor. Gemlik’in en önde gelen firmalarından. Gücü ve itibarı zirve yapmış. Gemlik’e sahip çıkan, ilçeyi önemseyen görüntü sergilese de, yapılan uygulama soru işaretleri getirdi.

Çok uzun uzadıya anlatmaya gerek yok aslında. Haberde ve fotoğraflarda, hatta videolarda her şey açık ve net.

Hangi kanuna uydurdular?

Herhangi bir kanunda yapılanın yeri var mı?

Yoksa görmezden mi gelindi?

Üç bilinmeyenli denklemin dördüncü parçası daha da ilginç, zihnimizin belki de bilinçaltımızın dayattığı asıl soru ise; usule aykırı çalışmalarda süreklilik var mı?

Firma ile alakalı 4-5 farklı iddia daha var. Araştırıp netleştirince yine kaleme alacağız…

***

   Gemlik Manşet Gazetesine özel midir, yoksa Gemlik sürekli böyle mi olacak bilmiyorum. Kanunsuzluklar, adaletsizlikler, usulsüzlükler, kesilen ve kesilmeyen cezalar, sokak olayları ardı ardına gündemimizi meşgul ediyor…

Görünen o ki, Gemlik’te yolunda gitmeyen çok şey var.

***    ***    ***    ***    ***

Gelenek devam etsin. Ne demiş Atsız; ‘’Gece gökte doğar ay, yükselip batmak için.’’   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.