Aksoy ve Büyükdönmez anıldı

4 Temmuz günü Gemlik’te yaşanan acı olayda hayatlarını kaybeden Av. Özgür Aksoy ve Şehit Polis Memuru İdris Büyükdönmez anıldı.

İlk olarak öğlen namazına müteakip Gemlik Asım Kocabıyık Camiinde yapılan mevlit ile başlayan anma programı, Av. Özgür Aksoy’un hukuk bürosunda devam etti. Büro önünde konuşma yapan Av. Özgür Aksoy’un kardeşi Önder Aksoy, Özgür Aksoy’un Gemlik’e verdiği önemin de altını çizerek şunları dile getirdi;

‘’Abim Av. Özgür Aksoy ve Şehit Polis Memuru İdris Büyükdönmez görevleri başında hain bir pusu ile şehit edildiler.  Meydana gelen bu alçak saldırı nedeniyle ateş ve ıstırap içerisindeyiz. Birbirinden güzel bu iki yiğit insan. İçinde kin, nefret bulunduran hastalıklı biri tarafından, ailelerinden alındılar. Toplumda yükselen cinnet hali ve şiddet olaylarının son kurbanları ise ne yazık ki onlar oldu.

Avukatları baktığı davalar ile özdeşleştiren, avukatlarımızı ve güvenlik güçlerimizi hedef alan saldırılara, cehalete lanet olsun. Av. Özgür Aksoy, baktığı davalarda her zaman karşı tarafın da hassasiyetlerini gözetti. Aksoy, barış dolu bir Gemlik hayalini kurmuştu.

Son nefesine kadar Gemlik için mücadele verdi. Heyecanı, ortaya koyduğu vizyon ve yapmak istedikleri zamanın ötesindeydi. O geniş gönlüne bunca insanı nasıl da sığdırmıştı. Savaşı adaletsizliğe ve cehalete karşıydı. On kere düşünür bir kere konuşurdu. Hayatına dokunmadığı kimse kalmış mıydı etrafında? Saza, söze, sanatın nicesine, şiirin büyüsüne, tiyatroda başrole, kitabın binlercesine düşkündü. En çok da Nazım’a. Ustadan en sevdiği dizeler ise; ‘öylesine ciddi alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile mesela zeytin dikeceksin. Hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil, yaşamak yanı ağır bastığından’ öyle de Av. Özgür Aksoy.

Konuşmanın ardından Aksoy’un bürosundaki masasına katılımcılar tarafından karanfil bırakıldı. Anma programına CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Saadet Partisi Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, ailenin ve Aksoy’un sevenleri ve yakınlarının yanı sıra, çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Aksoy’un hukuk bürosundan Gemlik Adliyesine yapılan yürüyüş ile devam etti. Katılımcılar, burada da Şehit İdris Büyükdönmez’in masasına karanfil bıraktılar. Son olarak da İdris Büyükdönmez’in evine gidilerek dua edildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.