Yeni Parti?

Türkiye’nin gündemini önemli ölçüde meşgul eden ‘’Kuruldu’’ veya ‘’Kurulacak’’ söylemleriyle, gündemde olan, kahvelerde konuşulan, daha ismi bile belli olmadan hayatımızın içine dahil olan parti. Akşener’in partisi…

Kime hitap edecek?

Adı konulmayan parti ile alakalı öncelikli merak edilen, partinin hangi kesime hitap edeceği. Akşener malum, DYP kökenli, Ak Partinin kuruluş toplantılarında yer almış, MHP’de uzun süreler görev yapmış isim. Sol dışında her kesimde yer almış. Muhafazakar tabana mı, Milliyetçi tabana mı hitap edecek? Veya Adalet Parti örneğinde olduğu gibi çıkış mı yapacak? Hepsi muallâkta.

***

MHP Genel Merkezindeki düzene ilk karşı çıkan Bursa yönetimiydi. Sonrasında görevden alınan yönetimin başkanı Yüksel Yılmaz ve önceki dönem başkanı Hasan Toktaş partinin ilk kurmayları hatta kurucu üyeleri olabilir. MHP’den de ihraç edilen iki ismi destekleyen, azımsanamayacak kitle de var.

Ülke genelinde alt yapısı muamma olsa da, Bursa’daki yönü doğrudan Milliyetçi kesim olacak. Bahçeli ne kadar ‘’Bursa’dan iyi haberler alıyorum’’ dese de, tam olarak öyle sayılmaz.

***

Gemlik’te yapılanması var mı?

Uzatıp merak ettirmeyeceğim, Gemlik’te ilk etapta partiye 116 kişi katılacak (mış). Yeni Parti’yi umutla bekleyenler Adnan Bıyıklı’yı da davet etmek istiyor ama şu dönemde kendisinin sıcak bakacağını düşünmüyorum… Karar vermek için eski arkadaşlarıyla bir araya gelmesi gerekiyor, o da biraz zaman alıyor…

Mevcut MHP Yönetimi içerisinden herhangi bir geçiş muhtemelen olmayacaktır. Üyelerden kayma olur mu? Orasını zaman gösterir.

Partinin önde gelen isimlerinden de geçiş olacağı söylense de, son dönemin ilçe başkanlarının hepsi mevcut yönetimi desteklediğinden, diğer olasılıkların önünü kapatmış oluyor.

Parti kurulmadan kulisler yapılmaya başlandı. Kurulunca sonumuz hayır olsun.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.