Gemlik’te Kurban Pazarı kuruldu

Gemlik’in Muratoba Mahallesi girişinde bulunan Kurban Pazarı, faaliyete geçti.

‘’Fiyatlar 700’den başlıyor’’

Küçükbaş hayvanda kuyruklu koyun olarak tabir edilen cinslerin 750 TL ile 1100 TL arasında değişen fiyatlarla satıldığı görüldü. Normal koyunlar ise 900 TL ile 1300 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Büyükbaş hayvan çeşitlerinde ise dört hissenin alabileceği hayvan 5 ile 6 Bin TL arasında fiyatlardan başlıyor. Pazarda 12 ile 15 Bin TL arasında alınabilecek büyük hayvanlar da bulunuyor.

‘’Vatandaş kesim yerinden tereddüt ediyor’’

Kurban Pazarına gelen vatandaşlar öncelikle yerli üretici ve çiftlikte kesim yapan üreticiyi tercih ediyor. Yerli üreticilerin hayvanların önemli bölümünün satıldığı gözlenirken, dışarıdan gelen hayvanlara çok talep olmadığı dikkatlerden kaçmıyor.

Dışarıdan gelen üreticiler kesim alanının da oluşturulması gerektiğinin üzerinde durarak, satışları etkileyen unsurlardan birinin kesim alanı, diğerinin de kurban pazarının ilçeye uzaklığı olduğunu dile getiriyorlar.

‘’Servisler başladı’’

Gemlik Belediyesi tarafınan, Gemlik Çarşı Meydanından, Kurban Pazarına otobüs kaldırılıyor. Saat: 08.00’de hareket eden otobüsler, iki saatlik aralarla Kurban Pazarına ulaşıyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.