İş Merkezine Mesken Ruhsatı – ÖZEL HABER

Gemlik’te bulunan Baytaş İş Merkezine, Gemlik Belediyesi İmar Müdürlüğünce ‘’Mesken’’ ruhsatı verildiği ortaya çıktı.

Gemlik Tapu Müdürlüğünün de bulunduğu Baytaş İş Merkezinin, 13.05.2016 Tarihinde verilen Yapı Kullanma Belgesinde, ilginç bir detay dikkat çekti. Gemlik’in gözde iş merkezlerinden olan binada, bağımsız bölümlerin iş yerlerine neye göre verildiği ise merak ediliyor.

TOPLAMDA 3475 METREKARE.

İş Merkezinin alanı toplamda 3475 metrekare. Gemlik Belediye İmar Müdürü Müge Gürsoy’un imzası bulunan Yapı Kullanma Belgesinde, toplada 27 bağız bölümden oluşan iş merkezinde Ofis ve İşyeri sayısı sadece 6 adet olarak gösterilmiş. 21 bölüme ise mesken olarak yapı kullanma verilmiş.

OTOPARKTAN CİDDİ KAR

İş yerlerinde, her 50 Metrekareye 1 adet otopark zorunluluğu getirilirken, Yapı Kullanma Belgesinin verildiği 2016 yılında 3 meskene 1 otopark denk geliyordu. Binada tahmini 20 – 25 araçlık otopark bulunduğu düşünüldüğünde, önemli bir açık da göze çarpmış oluyor. Otopark ücreti başına 7 Bin TL alındığı düşünüldüğünde, mevcut binaya eğer iş yeri olarak yapı kullanma verilse, 70 otopark yapılması gerekirdi. 50 otoparktan yaklaşık 300 ila 350 Bin TL civarında kar edileceği tahmin ediliyor.

Ayrıca, binada zorunlu olan yangın merdivenin de bulunmadığı, İş Merkezlerinde bulunma zorunluluğu olduğu da belirtiliyor.

İMARDA NASIL İZİN VERİLDİ?

Konu ile alakalı Yapı Kullanma İzin Belgesi’nde ‘’Bina Mahallinin Taktik Eden Teknik Görevliler’’ ibaresi yer almakta. İbareden binanın yerinde incelendiği göz önüne alındığında, Belgede imzası bulunan Sadık Erimoğlu, İsmihan Kara, Hasan Güler ve İmar Müdürü Müge Gürsoy’un, neyi baz alarak mesken olarak yapı kullanma verdiği de merak konusu oldu.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.