11 Eylül Okuluna bağış soruşturması

11 Eylül Okulu ile okulun karşısında bulunan kırtasiyenin kayıt olmaya gelen öğrencilerden 55 TL istemesi, ödemelerin de kırtasiyeye yapılması gündem bomba gibi düşmüştü.

Gemlik Gündem Gazetesi ve Gemlik Manşet Gazetesinde çıkan haber sonrasında Milli Eğitim Müdürlüğünden, okula soruşturma yapıldığının açıklaması geldi. Olayın tezat tarafı ise soruşturmanın aybaşında başladığının ifade edilmesiydi. Oysa, gazetelerde yayınlanan evrak geçtiğimiz haftaya aitti.

Gemlik Milli Eğitim İlçe Müdürü Mehmet Duran konu ile alakalı şu açıklamayı yaptı; ‘’ Bilindiği üzere okullarımıza öğrenci kayıtları, Bakanlığımızın ‘e-okul sistemi üzerinden merkezi sistemle öğrencilerimizin adreslerinin ilişkilendirildiği okullara otomatik olarak yapılmaktadır. Ayrıca öğrencilerin kayıtlı olduğu okullar yine Bakanlığımız e-okul veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görülebilmektedir.

Bakanlığımızın öğrenci kayıtlarında kesinlikle para talep edilmemesi ile ilgili kesin talimatları bulunmaktadır. Ayrıca kayıt sırasında velilerimizden zarf, resim, fotokopi kağıdı, pul, dosya vb. malzemeler de istenmeyecektir.

Bakanlığımızın konuyla ilgili talimatlarına aykırı davranış gösteren durumlarla ilgili müdürlüğümüze gelen her türlü şikâyet mutlak anlamda ciddiye alınarak konunun üzerine gidilmektedir.

Basına konu olan okulla ilgili olarak da Müdürlüğümüze 25.07.2017 .tarihinde gelen şikayet üzerine ilgili okuldan bilgi istenmiş ve 01.08.2017 tarihinde Kaymakamlık Makamı onayı ile muhakkik görevlendirilmesi yapılarak gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Dedi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.