Yunanistan’da Gemlik esintisi

Yunanistan’ın Argos Belediyesine Bağlı Nea Kios Beldesinde yapılan festivalde, Gemlik anılarak Türk rüzgârı estirildi.

Gemlik’in kardeş şehri olan Nea Kios’un kuruluş festivalinin 90’ıncı yılına, Gemlik Belediyesi tarafından yapılan organizasyonla Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz da katıldı. Etkinliğin önemli kısmıysa, Nea Kios ile Gemlik arasında bağın oluşmasında önemli pay sahibi olan Gemlik Girit ve Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Ahmet Çakmak da, hem kafilede yer aldı, hem de yarı ev sahipliği yaptı.

Nea Kios’un kuruluşu ve Mübadelenin 90’ıncı yılının anıldığı festivalde, Türkiye ve Gemlik isminin sıklıkla kullanılması dikkat çekti. Program arasında da Gemlik’ten Argos Belediye Başkanı Dimitris Kambosos, Nea Kios Derneği yöneticileri ve şehrin ileri gelenleri tarafından sahneye alınarak hediyeler verildi. Yunan vatandaşları da, Gemlik heyetini uzun süre alkışladı.

‘’Başkan evinde ağırladı’’

Konser öncesinde ise Türk heyetini Argos Belediye Başkanı Dimitris Kambosos kendi evinde ağırladı. Şehrin ileri gelenlerinin de katıldığı davette, yöresel yemekler ikram edilirken, iki ülkenin damak tadının birbirine ne kadar yakın olduğu tekrar ortaya koyulmuş oldu. Davette, Yunan ve Türk müzikleri de çalındı. Davetliler de, şarkılara eşlik etti.

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.