Facebook’da beğendi işten atıldı

Taciz, sendika engeli, zehirlenme, işten çıkarma gibi pek çok konuda ülke ve ilçe gündemini meşgul eden Yazaki firması, son yaptığı ile herkesi şaşırttı. Farklı nedenlerden bugüne kadar pek çok işçiyi işten çıkarak firma, bu defa da sosyal medya hesabından beğeni yaptı diye, çalışanını işinden attı.

BAYRAM ÖNCESİ İŞSİZ KALDI

M.K. isimli çalışan, Facebook’ta paylaşım beğendi diye, Yazaki firması tarafından tazminatsız işten atıldı. M.K. konuyu mahkemeye taşıyacak.

M.K.’nin işten kovulma dilekçesinde ise; ‘’ Çeşitli sosyal medya ortamlarında şirketimiz hakkında asılsız ve mesnetsiz iddialar ile ilgili olarak, paylaşımlarda ve beğenilerde bulunduğunuz ve bu nedenle şirketimiz itibarını haksız şekilde zedeleyici  faaliyetlerde bulunduğunuz hususu tespit edilmiştir.

Bu nedenle şirketimizle aranızdaki, karşılıklı bağlılık ve güven ve işbirliği ilişkisi zedelenmiş olup, şirketimizde çalışmanıza hiçbir şekilde imkan kalmamıştır.

Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı şirketimizle aranızda olan iş akdi 25.08.2017 tarihinde 4857 sayılı iş kanunun 25/II – B maddesi uyarında derhal ve tazminatsız olarak fes edilmiştir.’’ İfadeleri yer alıyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.