Kurşunlu Manastırı Kaderine Terk Edildi – Gemlik Manşet

Gemlik’in Kurşunlu Mahallesinde Dokuzuncu Yüzyıldan kalma Hagios Aberkios Manastırı, ilgisizlikten harap olmuş durumda.

ÇEVRESİ OTLARLA KAPLI

Hagios Aberkios Manastırı adıyla anılan tarihi yapı, bakımsızlıktan gün geçtikçe harap düşmüş durumda. Çevresi Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından koruma altına alınan ve tellerle kaplanan Manastırın ile alakalı görünen hiçbir çalışma da bulunmuyor. Yapının bakımsızlığının yanı sıra, tel örgülerin arasında kalan manastırın arazisi de yaban otları içinde kalmış durumda.  Ayrıca önünde çöp kovaları bulunan Manastır, dışarıdan bakınca kaderine terk edilmiş görüntü çiziyor.

2015’TEN BERİ ÇALIŞMANIN BAŞLAMASI BEKLENİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında kazıları yaptırılan ve yakın zamanda yapımının başlayacağı müjdelenen Manastır ile alakalı, o günden bugüne bir çivi bile çakılmamış.

28.11.2015 tarihinde Kültür Varlıkları tarafından yapılan açıklamada ise; ‘’Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kilisenin restorasyon projeleri hazırlanmaya başlanmış olup kısa sürede restorasyon çalışmalarının tamamlanması planlanıyor. Restorasyon çalışmalarından sonra yapının kültürel amaçlı olarak kullanılması ve yöre turizminin canlandırılması hedefleniyor’’ ibareleri yer alıyor.

ZEYTİN FESTİVALİNE ELDEN GEÇİRİLMELİ

Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi tarafından düzenlenen, bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Uluslar arası Gemlik Zeytini Festivali’ne bu yıl da yabancı ülkelerden konuklar katılacak. Özellikle Gemlik’te önceden yaşayanların torunları Nea Kios’tan Gemlik’e gelecekler. Gemlik’te gelen misafirler adına görülecek yerlerden biri olan Hagios Aberkios Manastırı’nın en azından bahçe bakımının festival gününe kadar yapılması bekleniyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.