CAMİ PİSLİK İÇİNDE, İMAM KAYIP!

Gemlik Orhangazi yolu üzerinde, Umurbey altında bulunan Bağkur Sanayi’nde yaşanan olaylar ‘’PES’’ dedirtti. Maaşlı imamı olmasına rağmen vakit namazlarında imam bulamayan caminin tuvaletleri ve abdest yerleri pislik içinde.

MÜFTÜLÜK KİRA ALIYOR TUVALETİ TEMİZLEMİYOR!

Sanayi esnafı tarafından oluşturulan kooperatifin kapanmasının ardından Cami ile alakalı tüm işlemlerin Gemlik Müftülüğü tarafından yürütüldüğü öğrenildi. Caminin alt bölümünde bulunan dükkânların kirasının Gemlik Müftülüğüne ödendiği kaydedilirken, tuvaletlerin temizlenmediği söylendi.

Erkek tuvaletleri ve abdest alınan bölümlerin pisliği ve bakımsızlığı dikkat çekerken, esnaf zaman buldukça bakımı kendisi yapıyor. Ampullerini bile kendileri getiren esnaf, kadın tuvaletlerinin de bakılması gerektiğini dile getirdi.

ABDEST KABUL OLUR MU?

Caminin yanında bulunan tuvaletlere girerken maruz kalının koku ve çevredeki pislik, ibadethaneye yakışmayacak noktaya gelmiş durumda. Yol kenarında bulunduğundan çok sayıda yabancının da geldiği caminin dışarıya yansıması hem ilçenin imajına zarar verirken, hem de temiz su bulunmadığından abdestin kabul olup olmayacağı ile alakalı soru işareti yaratıyor.

İMAM KUL HAKKINI BİLMİYOR MU?

Bağkur Sanayi Camiinde görevli bulunan imamın rahatlığı ise ‘’pes artık’’ dedirtti. Sorumlu imamın yatsı namazlarında yerine hiç gelmediği iddia edildi. Ayrıca haberi hazırladığımız gün özellikle ikindi saatine kadar bekledik. İkindi ezanı dijital olarak müftülük sisteminden okunurken, öğlen namazının ardından camiden çıkan imam, ikindi namazında yer almadı. Toplanan vergilerle maaşı ödenen cami imamının tavrının hem memuriyete, hem de İslam inancına aykırı olduğu dile getirildi. Sanayi esnafı ‘’imam kul hakkını bilmiyor mu? Hem maaş alıp hem camiye gelmemek günah değil mi?’’ sorusunu gündeme getirdi.

Çoğunlukla sanayiye gelen araçlarla gittiği iddia edilen imam ile alakalı bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadığı da öğrenildi. Ayrıca, imamım izin günün Çarşamba olduğu, cami girişinde yazarken, imamın neden istediği gibi girip çıktığı merak ediliyor.

CAMİ ÇALIŞMA PROGRAMINA DA UYULMUYOR

Ayrıca Cami Çalışma Programlarına da uyulmadığı öğrenildi. Normal şartlarda, izinli olunan gün ve Cuma günü dışında, İkindi öncesi ve sonrasında her camide bulunan etkinliklerin hiç birinin bugüne kadar Bağkur Sanayi Camiinde yapılmadığı öğrenildi. Sabah namazından önce Kuran’ı Kerim Meali eğitimi veya öğlen sonrası tefsir – hadis okuma programları da yapılmıyor. Esnaf ve camiyi kullananlar da haklı olarak soruyor; ‘’Cami imamı tüm bunları yapmadan nasıl maaş alıyor? Bunca olay yaşanırken, müftü ne yapıyor?’’

CAMİ 1988 YILINDA YAPILDI

1988 yılında yapılan cami ve müştemilatı 450 metrekarelik alanda bulunuyor. Betonarme binanın iç alanı ise 350 metrekare. Bir imam hatibi bulunan caminin sürekli cemaatinin yanı sıra, yoldan geçenlerin namaz için durdukları da hesaba katıldığında önemli sayıda işlevselliği de bulunuyor.

FOTO GALERİ

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.