Yılmaz Güler’e belgelerle cevap verdi

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 2011 yılında yolsuzluk iddiasıyla görevden alınan Gemlik Belediyesi Eski Başkanı Fatih Güler’in soysal medyada yayınlanan açıklamalarına ve bazı gazetelerde çıkan haberlerine belgelerle yanıt verdi. Yılmaz o dönemde göreve getirenlerin hepsinin yargılandığı iddiasına ise Yavuz Selim Köşker’in de hala görevde olduğunu ve o dönemki İçişleri Bakanının hala Ak Parti kadrolarında yer aldığını hatırlattı.

Yılmaz, Fatih Mehmet Güler’in yaptığı yolsuzlukları unutturmak için kendini FETÖ terör örgütü mağduru gibi gösterip, algı operasyonu yaptığını vurguladı. Refik Yılmaz, 2010 yılında görevden alınan Fatih Mehmet Güler döneminde yapılan yolsuzlukların takipçisi olduklarını söyledi. 11 yolsuzluk dosyasının tek dosyada birleştirilerek, ceza mahkemesinde yolsuzluk davalarının sürdüğünü anlatan Refik Yılmaz, buna karşın idare mahkemesinin ceza mahkemesi kararlarını beklemeden, Fatih Mehmet Güler’i aklamaya çalıştığını söyledi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ceza mahkemesi davaları sonuçlandıkça hortumlanan milyonların her bir kuruşunu geri alacaklarını açıkladı.“FETÖ 2009’da Ak Parti’yi değil, Fatih Mehmet Güler’i destekledi. 2014’te de yine bizi değil CHP’yi destekledi” diye konuşan Refik Yılmaz, FETÖ mağduru olgusunun algı operasyonundan başka bir şey olmadığını, yolsuzlukların üstünü örtme taktiği olduğunu bildirdi.

Tamir yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterilerek Belediye kasasından milyonlarca liranın hortumlandığına dikkat çeken Refik Yılmaz, kamuoyunda Terme Kaplıcası olarak bilinen eski kaplıca binasının yıkılmış olmasına rağmen yıkılmamış gibi gösterilip, yeniden sahte yıkım ihalesi yapılarak belediyenin parasının hortumlandığını hatırlattı. “ Araç Ehliyeti olmayan sekreter bayanlara bile otobüs tamiri yapıldı gibi gösterilip, imza attırılmış” diye konuşan Refik Yılmaz, Mahkeme kararları sonrasında icra takibi ile hortumlanan milyonları yeniden Belediye kasasına alacaklarını kaydetti. Refik Yılmaz, “Fatih Mehmet Güler görevi Mehmet Turgut’tan devraldığında kasada 8 milyon lira para vardı. 2009 ve 2010 bütçelerini de hesaba katarsak 20 milyonun üzerinde bir yolsuzluk söz konusu. Çünkü bu dönemde ortaya konulan tek bir hizmet, yatırım, temel atma ve eser olmadığı gibi Belediyeyi devraldığımızda da 6 milyon lira borç yüküyle icralık bir belediye vardı. Belediye kasasındaki tüm paraları hortumlamışlar” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Terme Kaplıca Binası 2009 yılı Ekim ayında Yusuf Şener isimli ihale alıcısı tarafından yıkıldığı halde, kısa bir süre sonra yeniden sahte ihale ile olmayan binanın yıkımı için Kemal Akkuş adlı yandaş müteahhide yıkım için ihale edilmiş ve paralar ödenmiş. Yandaş Müteahhit KemalAkkuş mahkeme de yolsuzlukları itiraf etmiştir” dedi.  Kemal Akkuş, Gemlik 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada, “Gemlik Belediyesinde 35 işçiyi asgari ücretten çalıştırmak üzere sözleşme yapıldığını, bu 35 işçi dışında belediyenin talebi üzerine 15 kişiye kadar işçi çalıştırmak zorunda kaldığını, kayıtsız olarak mezarlıklarda işçi çalıştırıldığını, kayıtsız olarak Eyüp M isimli şahsa aylık 2 bin 500 lira ücretle çalıştırıldığını, bunlarında ücretini ödemek zorunda bırakıldığını beyan etmişti. Kemal Akkuş, savcılıktaki ifadesinde de belediyenin talebi üzerine fazladan işçi çalıştırıldığını, sanatçıya konser ücreti ödediğini, bu ücretin kaybedilmesi üzerine ikinci kez ödediğini, çalıştırdığı fazladan işçi ve kayıtsız işçiler ve belediyenin kayıt dışı yaptırdığı konserler vesair ödemeler için istenen faturaların kesildiğini söylemişti.

Gemlik Belediyesi’nin Fatih Mehmet Güler’in yandaş Müteahhitti Kemal Akkuş’un şirketine karşı açtığı davaya konu olan 31 bin bin 860 liranın ödeme tarihi olan 30 Ekim 2009 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalıdan alınarak, davacı Gemlik Belediyesine verilmesine yönelik karar geçtiğimiz aylarda alınmıştı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, asrın yolsuzluğunda hortumlanan 20 milyonun üzerindeki paranın tamamının takipçisi olduklarını belirterek, “Kayıp milyonlar geri gelecek. Hortumlanan milletimizin paraları kuruşu kuruşunabelediyenin kasasına girecek. Terme Kaplıcası davası daha bir başlangıçtır. Gemlik Halkı, yolsuzluk yapan ile hizmet yapanı ayıracak bilinçtedir. Gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşmışların algı operasyonuna Gemlikli hemşerilerimiz itibar etmeyecektir” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.