Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gazileri Günü kutlamaları, Gemlik Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Programa Gemlik Kaymakamı  Gürbüz Karakuş, Garnizon Komutanı Ramazan Ekemen, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Temizaltın, kurum müdürleri, STK, dernek ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Gemlik Kaymakamlığı Garnizon Komutanlı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Gemlik Temsilciliği çelenklerinin Atatürk anıtının sunulmasının ardından, saygı duruşuna geçildi. Program istiklal marşının okunmasıyla devam etti.

Çelenk sunma programı konuşmasını ise Gemlik Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kadir Tan yaptı. Tan; ‘’Gaziler günü, en büyük gaz Mustafa Kemal Atatürk’ün unvanının taçlandırıldığı gündür.

Türk Milleti tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamıştır. 22 gün, 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesinde, bağımsızlığa olan inancımızı bir kez daha tüm dünyaya göstermiştik. Sakarya Meydan Muharebesi kaybedilse, bugün Sevr uygulanmış olacaktı. Ülkemizde dün ve bugün çok sayıda terör örgütü ve ihanet ile yüz yüze gelmiştir.  15 Temmuz’da da bunun bir örneğini yaşadık, milletimiz yine müsaade etmedi.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla selamlıyoruz’’ dedi.

Çelenk sunma programının ardından, Gemlik Bölge Parkında şehit aileleri ve gazilere Gemlik Belediye tarafından yemek verildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.